Microsoft stopt Copilot-toets in toetsenbord van nieuwe laptops

microsoft copilot toetsenbord
Bron: Microsoft

Nieuwe Windows-pc’s die dit jaar lanceren, zullen zeer waarschijnlijk een sneltoets voor Microsoft Copilot in het toetsenbord hebben. Microsoft wil de adoptie van AI versnellen.

Microsoft heeft grootse plannen met zijn Copilot. Om de AI-assistent zo toegankelijk mogelijk te maken, ontwierp het een gloednieuwe sneltoets voor het toetsenbord van Windows-laptops. Microsoft deelt vandaag een teaser om de Copilot-toets officieel aan te kondigen.

Met één druk op de knop zal je Copilot daarmee kunnen oproepen in regio’s waar Copilot officieel beschikbaar is. Is dat nog niet het geval, dan stuurt de sneltoets je door naar het startscherm. Microsoft vergelijkt de Copilot-toets met de Windows-sneltoets, ondertussen al dertig jaar lang vast onderdeel van laptoptoetsenborden, al is het nog niet duidelijk of je de Copilot-toets zal kunnen meenemen in sneltoetscombinaties.

Copilot in je toetsenbord

Het is aan fabrikanten om te beslissen of ze de sneltoets verwerken in hun toetsenborden, maar we verwachten dat de meeste grote fabrikanten dit wel zullen doen. De aankondiging valt ook perfect aan de vooravond van CES 2024. De komende dagen zullen veel nieuwe laptops aangekondigd worden, met AI als overkoepelend hypewoord. Microsoft Copilot opent de deuren van diepgaande AI-integraties die op je pc kunnen draaien.

De eerste aankondiging van een laptop met Copilot-toetst heeft niet lang op zich laten wachten. Dell lanceert vandaag zijn nieuwste XPS-laptops met de sneltoets mee in het toetsenbord. Alles over die laptops lees je hier.

Maar Microsoft beperkt zich niet alleen tot pc-gebruikers met Copilot. Sinds kort is ook een mobiele applicatie voor Android en iOS beschikbaar. Microsoft zal dit jaar ook een nieuwe generatie Surface-laptops aankondigen. Die aankondiging zal wellicht nog niet tijdens CES 2024 gebeuren, maar verwachten we wel nog in het eerste kwartaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home