Lenovo lanceert ThinkSystem v4-portfolio met Intel Xeon 6

Lenovo introduceert zijn ThinkSystem v4-line-up, gebouwd rond Xeon 6-processors van Intel. Niet geheel verrassend is de aankondiging van het portfolio doorspekt van verwijzingen naar AI.

Lenovo lanceert ThinkSystem v4: een line-up van servers uitgerust met Intel Xeon 6-processors. De serverspecialist licht enkele kenmerken van het nieuwe portfolio uit. Zo zet Lenovo met de servers in op een hogere densiteit. Met de Xeon 6-CPU’s gaat de dichtheid van kernen per rack er met factor vier op vooruit. Lenovo claimt dat klanten tot 4,3 keer meer pk’s in één rack kunnen proppen.

De Lenovo ThinkSystem SD520 V4 kan je volgens Lenovo configureren met 576 kernen in een 2U-chassis, waar je bij voorganger SD530 V3 nog met een limiet van 256 kernen zat. Deze server is geoptimaliseerd voor hoge doorvoer, of cloud native-workloads. De Lenovo ThinkSystem SR630 V4 is volgens de fabrikant geoptimaliseerd voor media-transcodering.

Neptune

Lenovo voorziet zowel klassieke luchtgekoelde servers in de nieuwe reeks, maar breidt het portfolio ook uit met vloeistofkoeling via de eigen Neptune-technologie. Die kan het totale energieverbruik van krachtige HPC-servers drastisch drukken. De ThinkSystem v4 line-up is immers beschikbaar met zowel CPU- als GPU-acceleratie, voor AI-workloads.

lees ook

Jouw Lenovo-server: made in Europe onder 5.072 zonnepanelen

Lenovo wijst enkele keren op de AI-capaciteiten van de toestellen, en moet dat vermoedelijk ook van het marketingdepartement van Intel. Dat zet met de Xeon 6-processors sterk in op de ingebouwde inferentie-capaciteiten, in een poging de chips zo op een positieve manier te onderscheiden van de Epyc-processors van AMD. Hoe relevant dat echt is, hangt van de vooropgestelde workloads af. In tegenstelling tot wat fabrikanten je graag doen geloven, is de hele wereld immers niet plots AI geworden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home