Lenovo lanceert ThinkBook Plus Twist met scherm dat nauwelijks vasthangt

Lenovo introduceert enkele nieuwe ThinkBooks voor de kmo-markt. De ThinkBook Plus Twist springt het meeste in het oog dankzij het bijzonder flexibele scherm.

Zakelijk moet niet saai zijn. Daar hamert Lenovo op tijdens CES in Las Vegas met de introductie van de ThinkBook Plus Twist. De Chinese laptopreus mikt met dat toestel om de kmo met innovatiedrang. De laptop is immers half zakelijk toestel en half technologieshowcase.

De Twist stelt de lenigheid van de Yoga-reeks in vraag. Het scherm van de laptop is aan het klavier bevestigd via een enkel scharnierpunt in het midden waarmee je het niet enkel kan omklappen maar ook kan roteren. De binnenkant van het 13,3 inch-display heeft een 2,8K oled-paneel met aanraakscherm. Aan de achterkant zit een 12 inch e-ink-display met 12 Hz-refreshrate. Voor e-ink is dat best veel. Het scherm geeft bovendien kleur weer.

Laptop, typmachine, tablet en e-reader

Via het gewone scherm kan je de laptop in tal van presentatie-configuraties gebruiken of natuurlijk als tablet. Het e-ink-scherm kan je in dat geval van een prent voorzien die dienst doet als achterzijde van je laptop. Wij stellen het ITdaily-logo voor als optie.

Kies je het e-ink-scherm als primair display, dan heb je toegang tot dezelfde configuraties dankzij het roterende scharniet. De laptop is zo e-reader maar ook typmachine. Het is zelfs mogelijk om in Windows te werken op het e-ink-display.

Lenovo bouwt de ThinkBook Plus Twist rond Intel Raptor Lake-processors en voorziet verder een FHD-camera voor videovergaderingen.

Workstation

De laptopspecialist lanceert verder nog de ThinkBook 16p Gen 4. Dat is een grote jongen, voorzien van een 165 Hz 3,2K 16 inch-paneel. Lenovo laat verder weten dat het toestel configureerbaar is met Raptor Lake-chips tot en met Core i9 en een nieuwe Nvidia GeForce RTX 4060. Binnenin zitten optioneel twee SSD’s met een maximale (totale) capaciteit van 2 TB. Daarmee komt deze ThinkBook op het vlak van prestaties mooi in ThinkPad-workstation-territorium terecht.

De laptop is verder compatibel met Lenovo’s Magic Bay-accessoires. Dat is een reeks van gadgets zoals een lamp en een webcam die je bovenop de laptop kan klikken voor extra functionaliteit.

Kleine desktop

Lenovo maakt tot slot nog van de gelegenheid gebruik om een piepkleine ThinkCentre-desktop te introduceren. De ThinkCentre neo 50q Gen 4 heeft opnieuw Intel aan boord en heeft een volume van amper één liter. Daarin vind je verder 1 TB aan SSD-opslag, optioneel uitbreidbaar met een 1 TB HDD. Je kan tot 32 GB aan DDR4-RAM kwijt. De kleine computer is beschikbaar met Windows 11 maar ook IGEL OS (Linux).

Over beschikbaarheid in België zegt Lenovo nog niets. Voor de VS kennen we de plannen al wel. De ThinkBook Plus Twist zal 1.649 dollar kosten en komt in juni naar de markt. De ThinkBook 16p Gen 4 is er in mei al voor 1.349 dollar. Van de ThinkCentre neo 50q Gen 4 weten we nog geen prijs of lanceringsdatum.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home