De Intel NUC P14E is een modulaire laptop met high-end hardware

De Intel NUC P14E  maakt gebruik van een NUC 11 Compute Element dat je in de toekomst kan vervangen zonder dat je de hele laptop moet inwisselen.

Intel heeft een NUC-laptop gepresenteerd met een modulair element. Het NUC11 Compute Element is leverbaar in diverse processoren van Celeron tot Core i7, telkens met Bluetooth 5.2 en Wifi 6 aan boord. Alles wordt in een vervangbaar blokje gepropt dat onderaan de laptop klikt. In de toekomst kan je nieuwe modules in de Intel NUC P14E stoppen om de laptop up-to-date te houden.

Om de laptop toekomstbestendig te maken, heeft Intel in het toestel Windows Hello-ondersteuning voorzien via een vingerafdruksensor en een IR-camera voor gezichtsherkenning. Het 13,9 inch 2K-scherm (3.000 x 2.000 pixels) is aanraakgevoelig en heeft een piekhelderheid van 400 cd/m².

Verder heeft de Intel NUC P14E ruimte voor een M.2-slot (PCIe x4 Gen4 NVMe SSD), 2x USB-A (USB 3.2 Gen 2), 1x RJ45 (ethernet), 1x USB-C (Thunderbolt 4), 1x HDMI 2.0b en 1x DisplayPort 1.4a. Het totaalpakket weegt 1,5 kg en heeft een potige 77 Wh-batterij aan boord.

Intel NUC P14E

De kans is echter klein dat je deze zakelijke NUC P14E spontaan bij elke retailer zal terugvinden binnenkort. Intel gebruikt zijn NUC-platform om innovaties te laten zien waarmee andere pc-fabrikanten aan de slag kunnen. De NUC11 Compute Element als modulaire unit is een interessant concept om een laptop na een aantal jaar een extra boost te geven, maar vermoedelijk wil je tegen dan ook de batterij vervangen. Afwachten of een volledig nieuw toestel op dat ogenblik niet interessanter is en Intel de NUC 11 Compute Element verder blijft ondersteunen.

Prijzen van beide onderdelen of de laptop zelf zijn voorlopig nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home