Google lekt nieuw design van mobiele apps voor Android

android material design nieuw gmail

2018 wordt het jaar dat Google zijn producten een grondige redesign geeft. Eerder dit jaar beet Gmail de spits af, met Android P en Chrome in zijn zog. Nu is er een video gelekt waarin een heleboel Android-apps een grondige opfrisbeurt krijgen.

Twee designers, Adam Grabowski en Nicolo Bianchino, hebben een video gemaakt waar de grondige redesign van Android-apps van Google centraal staan. Bianchino omschrijft de video als een samenwerking met het Google Material Design-team om een demonstratie te geven van de redesign aan het interne team. De video is ondertussen offline gehaald.

Material Design

Wanneer iets kort online verschijnt, mag je er zeker van zijn dat het bewaard blijft. Ars Technica heeft screenshots kunnen nemen zodat de hele wereld van de redesign kan genieten waaraan Google werkt.

Grabowski en Bianchino werken allebei niet voor Google, maar de video met de redesign werd ook kort door een aantal Google-medewerkers gedeeld op Twitter voor daar ook een einde aan kwam. Hieruit kunnen we concluderen dat de screenshots mogelijk wel legitiem zijn.

Het spreekt voor zich dat het om een vroege redesign gaat. De screenshots geven meer een idee welke richting Google uit wil. In het verleden bij de grote Material Design-opfrissing werden vooraf ook al ‘schetsen’ gedeeld met het internet. Uiteindelijk bleek op een paar uitzonderingen na elk detail te kloppen in de finale versie.

Veel wit

Wat onmiddellijk opvalt is dat Google kiest voor wit. Heel veel wit. De gekleurde rode balk bovenaan Gmail verdwijnt en wordt wit, net als bij alle andere apps. Google Maps schrapt ook blauwe accenten in zijn menu’s. Het moet hierdoor meer één geheel worden en volgt Google zijn nieuwe Material Design-richtlijnen voor Android P.

In de screenshots hieronder zie je voorbeelden van Gmail, Google Foto’s, Google Drive, Google Trips en Google Maps. De redesign toont ook bij een aantal apps meer interactie onderaan het scherm om eenvoudiger te werken met ‘langere’ smartphones met een 18,5:9- of 19:9-schermverhouding.

De screenshots hieronder zijn geen garantie dat de definitieve versies er zo zullen uit zien, maar het geeft je een duidelijke eerste indruk waar Google aan werkt om vermoedelijk samen met Android P te lanceren later dit jaar.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home