Firefox laat Windows 7/8.1 pas definitief vallen in september 2024

firefox

Gebruikers van niet-ondersteunde Windows-versies kunnen bij Firefox nog beveiligingsupdates krijgen tot september 2024. Al raadt de browser wel aan om naar een veiligere versie te upgraden.

Microsoft trok in januari definitief de stekker uit Windows 7 en 8.1. Voor particuliere gebruikers was de ondersteuning al langer stopgezet, maar ook bedrijven die betaalden voor verlengde updates krijgen sinds januari geen ondersteuning meer. Grote browsers zoals Chrome en Edge besliste daarop om Windows 7/8.1 ook te laten vallen, maar Firefox koos voor een andere koers en bleef de verouderde Windows-versies nog even ondersteunen.

Maar ook aan de liefde tussen Firefox en Windows 7 komt nu een einde. Mozilla, het bedrijf achter de browser, kondigt aan dat het de niet-ondersteunde versies nog tot maximaal september 2024 wil blijven ondersteunen. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor een verlengd updateprogramma om de overstap naar Windows 10 en 11 voor te kunnen bereiden.

Tijd om te upgraden

Dat Firefox nog meer dan een jaar Windows 7 en 8.1 zal blijven ondersteunen, betekent niet dat het aanraadt om deze versies te blijven gebruiken. Het onderhouden van verouderde besturingssystemen is niet alleen kostelijk voor het bedrijf, maar Windows 7 blijven gebruiken houdt ook beveiligingsrisico’s in voor de gebruiker. Microsoft rolt geen patches meer uit waardoor het besturingssysteem uitermate kwetsbaar is voor exploits.

Met het wegvallen van de Firefox-browser is er alleen maar minder redenen om te blijven vasthouden aan een verouderde Windows-versies. Toch zal ook dat de meest loyale fans wellicht niet deren. Uit een rondvraag bij onze lezers blijkt dat ook in België nog 4 procent van de pc’s een Windows-versie ouder dan Windows 10 draaien. We kunnen alleen maar adviseren om naar een ondersteunde versie te upgraden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home