Microsoft stopt ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 op 10 januari

Windows 7

Het einde voor Windows 7 en Windows 8.1 is in zicht. Microsoft stopt de technische ondersteuning en de beveiligingsupdates voor beide besturingssystemen vanaf vandaag.

Naast een stopzetting van de technische ondersteuning en beveiligingsupdates zal het moeilijker worden om compatibele software te vinden. Voorlopig blijft de Microsoft Edge-browser versie 109 de besturingssystemen ondersteunen. Al maakt Microsoft meteen duidelijk dat toekomstige versies niet langer compatibel zullen zijn. Het gaat om een herhaling van wat de softwarereus in december al bekendmaakte.

Denk je door te gaan op de Chrome-browser? Dan heb je het ook mis. Chrome besloot al eerder de stekker uit de verouderde besturingssystemen te trekken. De ondersteuning eindigt op zeven februari.

lees ook

Chrome laat Windows 7/8.1 vallen vanaf 2023

De ondersteuning voor WebView2 loopt tot hetzelfde moment dat Microsoft er zelf de stekker uittrekt, tien januari. WebView2 geeft ontwikkelaars de tools om zaken van het web in hun apps te koppelen.

Duidelijke communicatie

Voor gebruikers van de besturingssystemen mag het einde van de ondersteuning niet als een verrassing komen. Op Windows 8.1 zien gebruikers al vanaf de zomer een duidelijke melding dat het einde van de ondersteuning in zicht is.

Wie nog werkt op de besturingssystemen kan gratis overstappen naar Windows 10. Wie avontuurlijk is, kan de stap naar Windows 11 zetten zolang de pc aan de systeemvereisten voldoet. De stap moet nog gemaakt worden door heel wat gebruikers. In november zag Statcounter dat 9,62 procent van de toestellen nog op Windows 7 draait. Daar komt nog een kleine 2,6 procent Windows 8.1-gebruikers bij.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home