DJI lanceert Mini Pro 4 – met 360 graden-obstakeldetectie

Er is een nieuwe drone geland: de DJI Mini Pro 4. Naast obstakeldetectie die 360 graden rond werkt, zijn er nog een aantal upgrades tegenover zijn voorganger.

Droneproducent DJI heeft een nieuw compact model toegevoegd aan zijn aanbod, de Mini Pro 4 (adviesprijs: 799 euro, incl. btw). Dit is de eerste Mini met 360 graden-obstakeldetectie. Dat is natuurlijk niet de enige update, we overlopen even de belangrijkste eigenschappen van dit nieuwe model

Lichtgewicht

Compact betekent meestal ook licht en dat is hier niet anders, de DJI Mini Pro 4 weegt droog aan de haak een schamele 249 gram. Dat betekent dat je geen specifiek examen hoeft te volgen, omdat het toestel (net) geen kwart kilo weegt.

DJI maakt niet alleen lichte drones voor particulieren, maar ook industriële modellen, zoals de Matrice 300. Het bedrijf heeft ook modellen die gericht zijn op natuurrampen of de landbouw.

Opnames

Een belangrijk aspect is uiteraard opnames maken. Het toestel beschikt over een HDR-camera in 4K/60fps. Er is nu ook ondersteuning voor slow-motion in 4K/100fps. De FHD videotransmissie is verhoogd naar een bereik van 20 km.

De Mini Pro 4 is ook meer geschikt voor sociale media, door de mogelijkheid True Vertical Shooting. Het toestel heeft ook een nachtmodus met verbeterde ruisonderdrukking. Daarnaast is er ook nog de Digital Zoom (2x voor foto’s en 4x voor video) en de Large-Angle Tilt die de camera tussen de min negentig en zestig graden laat draaien.

Met ActiveTrack 360 graden kan je een object vanaf nu nog beter volgen en filmen. Deze modus komt naast  Spotlight en Point of Interest. De Mini Pro 4 beschikt ook over een heel gamma slimme features om opnames te maken en bewerken, zoals MasterShots, LightCut of QuickShots.

Eigenschappen

Naast de 360 graden-obstakeldetectie of Omnidirectional Obstacle Sensing zijn er nog enkele in het oog springende features aan de Mini Pro 4. Met QuickTransfer kan je opnames bijvoorbeeld rechtstreeks naar je telefoon of tablet sturen, zonder te linken met de afstandsbediening.

De Mini Pro 4 heeft een CO-certificaat in Europa en beschikt over de Intelligent Flight Battery. Die zou je tot 34 minuten vliegplezier moeten opleveren. Om te vliegen heb je ook nog:

  • Waypoint Flight – een functie voor automatische routes
  • Cruise Control
  • Advanced RTH – een functie voor een veilige terugvlucht

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home