DJI lanceert nieuwe drones gericht op natuurrampen en landbouw

DJI heeft een nieuwe, volledig geïntegreerde multispectrale drone aangekondigd voor efficiënter landbeheer. Bovendien lanceert het bedrijf ook de Agras T16, een spray-drone voor het verspreiden van meststoffen en pesticiden op veldgewassen en boomgaarden.

De multispectrale drone moet hulpverleners tijdens natuurrampen en herstelmissies ondersteunen met geavanceerde drone-technologieën. De Agras T16 richt zich weer meer op de landbouw.

“Dit jaar willen we onze gebruiksvriendelijke drones in handen van boeren, agronomen en landbeheerders geven om hun land efficiënter en milieuvriendelijker te beheren. Daarnaast zorgen we er ook voor dat hulpverleners toegang hebben tot de beste tools en ondersteuning die ze nodig hebben om snel te reageren en levens te redden tijdens natuurrampen”, zegt Mario Rebello, Americas Regional Manager bij DJI tegen TechCrunch.

Veiligheid

Wereldwijd worden drones steeds meer ingezet door overheidsinstellingen en veiligheidsorganisaties, bijvoorbeeld bij natuurrampen. DJI kondigt een nieuw programma aan om deze instellingen en organisaties van zijn nieuwste technologieën te voorzien.

“Tot op heden zijn ten minste 278 mensen over de hele wereld gered van gevaar door drones, en dit programma zal ervoor zorgen dat veel meer levens worden gered door de risico’s voor hulpverleners ter plaatse en in de frontlinie van natuurrampen te beperken”, zegt Romeo Durscher, directeur Public Safety Integration bij DJI.

Geavanceerde technologieën

De geleverde hardware en software omvat de meest geavanceerde technologieën van DJI. Denk dan onder meer aan de DJI Matrice 200-serie en Mavic 2 Enterprise-serie drones, accessoires en batterijen. Maar ook krachtige visuele en thermische camera’s en DJI’s FlightHub drone fleet management software.

De DJI AeroScope kan ingezet worden voor het luchtruimbeheer en ongeautoriseerde drone-detectie en -beperking. Bovendien biedt DJI technische ondersteuning, reparatieservices en on-site mankracht. Hierdoor worden organisaties geholpen om effectievere en efficiëntere drone-technologie in te zetten in tijden van nood.

DJI X-Port

Verder heeft de drone-fabrikant ook nog een DJI X-Port ontwikkeld. Hardware-ontwikkelaars kunnen hiermee hun eigen sensoren, camera’s en arrays op de drones integreren. De X-Port is voorzien van ingebouwde communicatie-API’s, SkyPort-integratie en een gimbal debugging interface.

Ook gaat het bedrijf servicebescherming leveren in de vorm van de Enterprise Shield Basic Renew en het Shield Plus Renew-plan.

Gerelateerd: EU lanceert uniforme droneregelgeving ter vervanging van strikte Belgische regels

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home