Autonome DJI M30 vliegt door regen en ijzel

DJI lanceert met de Matrice 30 een compacte drone die in extreme omstandigheden kan functioneren.

DJI lanceert de Matrice 30: een professionele drone gericht op enterprises en nooddiensten. De drone kan door regen, wind en zelfs ijzel vliegen in temperaturen van -20°C tot 50°C. Daartoe krijgt het toestel een IP55-rating mee. De drone is draagbaar en past in theorie zelfs in een grote rugzak. Het toestel heeft opvouwbare armen die je met een druk op de knop op hun plek vastzet De M30 kan 41 minuten vliegen op één batterijlading.

Basisstation

Samen met de drone lanceert DJI een mobiel basisstation waarmee het toestel autonome missies kan uitvoeren. De slimme doos laadt de geparkeerde drone automatisch op en ondersteunt missies tot op 7 km afstand. Let wel: autonome vluchten moeten in lijn met geldende regelgeving gebeuren wat impliceert dat je ze in de EU onder de ‘specifieke’ categorie moet gebruiken, met de nodige toestemmingen. Het dock werkt op externe stroom maar heeft ook een interne batterij aan boord. Internet komt van een optionele 4G-dongle.

DJI introduceert twee smaakjes van de M30. De gewone M30 heeft een 48 MP-hoofdcamera met een optische zoom van 16x, gecombineerd met een 12 MP breedhoekcamera. De M30T krijgt daar een radiometrische thermische camera met een resolutie van 640 x 512 pixels bij. Een prijs communiceert DJI nog niet, maar reken erop dat het toestel om en bij de 10.000 dollar zal kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home