Cavium ThunderX2 zal 64-bits ARMv8-workstations aandrijven

De ThunderX2- processor van Cavium is de eerste die een 64-bits ARMv8-workstation zal aandrijven. De ThunderX2 is gericht op datacenter-, cloud- en high-performance computing-applicaties. Cavium heeft de ThunderX2 geoptimaliseerd voor hoge prestaties die grote hoeveelheden geheugenbandbreedte en capaciteit kunnen leveren.

Het werkstation (gebouwd door Gigabyte) is opgebouwd rond een ThunderX2-moederbord met één of twee stopcontactaansluitingen in een 4U-torenformaat. Het wordt daarbovenop uitgevoerd met maximaal 16 DDR4-kanalen, zes PCIe 3.0-slots en twee OCP x16-slots, twee 1/10 gigabit Ethernet QLogic-netwerkpoorten. Daarnaast heeft het de capaciteit voor vier NVMe en twee 2,5-inch U.2/SATA III-schijven. Afbeeldingen worden verwerkt door een Nvidia GeForce GT710 grafische kaart. Het is erop gericht om grote hoeveelheden geheugenbandbreedte en -capaciteit kunnen leveren.

Er is ook een verdere samenwerking aangekondigd tussen Cavium en Microsoft in de Open Compute Community voor de ThunderX2 ARM- servers van het bedrijf. “De demonstratie van vandaag is opnieuw een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen Microsoft en Cavium om ARMv8-gebaseerde workload-enablement en -optimalisatie in Microsofts Project Olympus te stimuleren,” vertelde Dr. Leendert van Doorn van Microsoft in een bericht van ZDNet.com. “Onze collectieve toewijding aan de OCP- gemeenschap en opwindende platforminnovatie vormt het type leiderschap dat onze klanten en partners van ons gewend zijn. Het werken met Cavium om ThunderX2 bij Project Olympus te brengen, toont dit leiderschap aan.”

Ook vanuit Cavium kwam er een bericht over de samenwerking met Microsoft. “ThunderX2 blijft de kenmerken en prestaties vertonen die worden vereist door de meest veeleisende en IO- intensieve toepassingen in het datacenter,” aldus Gopal Hegde, Vice President & General Manager van de Data Center Processor Group Cavium.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home