Binnenkort kan je videochatten met 32 contacten in WhatsApp

WhatsApp mobiel

WhatsApp maakt het mogelijk om via een gedeelde link eenvoudig een videochat te starten met 32 vrienden en contacten.

Update 20/10: WhatsApp rolt vanaf vandaag het aanmaken en delen van oproeplinks uit. Je vindt de functie terug onder Oproepen. Duw op Oproeplink maken en WhatsApp genereert een automatische link, waarna je kan aangeven of je een video- of spraakoproep wil houden. De link delen kan rechtstreeks in WhatsApp, of door de link te kopiëren en plakken naar een externe app.

whatsapp oproeplink aanmaken

Mark Zuckerberg kondigde de nieuwigheid eind september aan op zijn Facebookpagina. Chats, zowel audio als video, zijn nu al mogelijk met een maximum van acht deelnemers. Dat aantal verviervoudigd Meta nu waardoor WhatsApp meer en meer een concurrent is voor Microsoft Teams, Google Meet en andere Zooms.

mark zuckerberg

32 deelnemers

Volgens de Meta-baas zal het in de loop van de week mogelijk zijn om een chat (video en audio) te beginnen met maximaal 32 mensen. Eén persoon verstuurt een link naar de deelnemende contacten en na een simpele klik komen die automatisch in de chatruimte. Die link zal te vinden zijn onder het tabblad ‘Oproepen’ (zie afbeelding onder). In april testte WhatsApp nog Communities voor betere groepsgesprekken. Tot nu toe was het aantal deelnemers beperkt tot acht.

whatsapp oproeplink maken

Met een maximum van 32 deelnemers komt WhatsApp nog niet in de buurt van de concurrenten Zoom (tot 300), Teams en Meet (tot 100 deelnemers). Langs de andere kant zijn er restricties bij het gebruik van de bekende meeting apps, onder andere op de duur van de gesprekken in de gratis versies. Zuckerberg heeft (nog) niet gesproken over eventuele beperkingen. Hij schreef wel dat het om versleutelde, en dus veilige, calls gaat. In lijn dus met de nieuwe privacy-instellingen die WhatsApp in augustus nog uitrolde.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home