WhatsApp experimenteert met functie om spraakberichten te transcriberen 

whatsapp iphone

WhatsApp test een nieuwe functie om spraakberichten te transcriberen. Deze functie werd in een vorige testversie reeds aangehaald. 

WhatsApp test een nieuwe functie waarmee gebruikers spraakberichten kunnen transcriberen, dat meldt WABetainfo. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers zowel ontvangen als verzonden spraakberichten transcriberen. Dit maakt WhatsApp gebruiksvriendelijker voor slechthorenden, maar het kan ook handig zijn in luidruchtige omgevingen waar de audio moeilijk te beluisteren is of om een lang bericht snel te analyseren. De functie wordt momenteel uitgerold naar enkele testgebruikers met de WhatsApp-bètaversie 2.24.15.5 en is beschikbaar in vijf verschillende talen.  

Spraakberichten transcriberen

In de vorige testversie 2.24.7.8 van WhatsApp waren er reeds signalen voor deze nieuwe functie zichtbaar volgens WABetainfo. Nu lijkt de transcribeerfunctie aan de testfase te zijn gestart voor gebruikers die de WhatsApp-bètaversie 2.24.15.5 voor Android draaien. Hiermee kunnen testgebruikers ontvangen en zelf verzonden spraakberichten transcriberen.  

WhatsApp transcriberen – WABetainfo

Deze nieuwe functie maakt WhatsApp toegankelijker aangezien het de gebruikerservaring voor mensen met gehoorproblemen verbetert. Bovendien kan het ook in luidruchtige omgevingen van pas komen. Door het ontvangen spraakbericht te transcriberen, ben je toch mee met het gesprek zonder de audio te beluisteren. Tot slot helpt het ook om een lang spraakbericht te scannen op belangrijke informatie zonder het volledige audiobestand te moeten luisteren.  

Testfase

De functie voor het transcriberen van spraakberichten zit momenteel in de testfase en werd door WhatsApp nog niet officieel aangekondigd. De huidige test is beschikbaar in vijf verschillende talen: Engels, Spaans, Portugees, Russisch en Hindi. Het is nog niet duidelijk wanneer deze functie naar alle gebruikers wordt uitgerold.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home