WhatsApp behoedt je voor louche groepsgesprekken

whatsapp

WhatsApp voegt infokaarten toe aan groepsgesprekken om gebruikers te alarmeren voor mogelijk louche figuren.

WhatsApp is een populair medium voor fraudeurs om slachtoffers te ronselen. Denk maar aan het zogezegde familielid die via de berichtenapp om geld vraagt. WhatsApp wil zijn gebruikers beter beschermen tegen dergelijke praktijken en kondigt nieuwe infokaarten aan voor groepsgesprekken.

whatsapp infokaart groepsgesprekken
Bron: Meta

Rode vlag

Zo’n infokaart vertelt je alles wat je over een groepsgesprek moet weten als je een uitnodiging aankrijgt. In de infokaart staat een korte beschrijving van de groep, wie je heeft uitgenodigd en of die persoon tot je contacten behoort. Dat moet gebruikers tijdig waarschuwen voor de ‘rode vlag’. WhatsApp introduceerde deze functie eerder al voor individuele gesprekken met personen die niet tot je contacten behoren.

Voel je enige vorm van wantrouwen, dan stopt WhatsApp een link naar de beveiligingsinformatie en een knop om de groep snel weer te verlaten mee in de kaart. Hoe je een groep waar je niet in wil zitten op eender welk moment kan verlaten zonder de rest te hoeven verwittigen, lees je hier.

Internetfraude

Hoewel het aantal zaken van internetfraude paradoxaal lijkt te dalen in België, blijft waakzaamheid via WhatsApp en andere communicatieplatformen geboden. Criminele figuren die je telefoonnummer hebben weten achterhalen, kunnen je zeer gericht aanspreken.

lees ook

Zo herken je frauduleuze websites

Telefoonnummers kunnen van het web geschraapt worden of ergens op het dark web te koop staan als je ooit betrokken geraakte in een datalek. Het is een goede zaak dat WhatsApp de beveiliging tegen frauduleuze berichten verder optrekt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home