WhatsApp test Communities voor betere groepsgesprekken

whatsapp

Berichtendienst WhatsApp test een Communities-functie waar gebruikers afzonderlijke groepen kunnen samenbrengen onder één paraplu.

Via Communities kunnen mensen updates ontvangen die bestemd zijn voor een grote groep mensen. Binnen zo’n grote groep kan je ook gemakkelijker subgroepen oprichten waarin beheerders met bepaalde deelgroepen kunnen spreken over zaken die voor hen van belang zijn. Ze krijgen hiervoor extra tools om updates naar een zelf gedefinieerde hoofdgroep (en dus de verschillende subgroepen) te sturen.

WhatsApp haalt in onderstaand screenshot een voorbeeld van een restaurant aan met een aparte groep voor de chefs en het bedienend personeel. Daaronder staan nog andere groepen zoals ideeën voor nieuwe gerechten en de tijdelijke werkkrachten.

WhatsApp Communities

Het valt af te wachten hoe organisaties deze functie zullen omarmen naar eigen werknemers, klanten of hun community. Om WhatsApp Communities extra slaagkans te geven, introduceert de berichtendienst een aantal verbeteringen:

  • Emoji-reacties:  Er komen Emoji-reacties op WhatsApp zodat mensen snel hun mening kunnen delen zonder chats te overspoelen met nieuwe aparte berichten.
  • Berichten verwijderen: Groepsbeheerders kunnen nu problematische berichten uit de chats van iedereen verwijderen.
  • Bestanden delen: Het wordt mogelijk om bestanden tot 2GB te delen via WhatsApp.
  • Vernieuwde spraakgesprekken: Het wordt mogelijk om live gesprekken te voeren met maximaal 32 personen.

lees ook

Google gaat gratis back-ups voor WhatsApp afvoeren

Beperkte eerste test

Wie onmiddellijk op zoek gaat naar de nieuwe functie, moeten we teleurstellen. WhatsApp Communities wordt volgens Engadget de komende weken getest in bepaalde landen. Een exacte lijst met landen die mogen deelnemen, is voorlopig nog niet bekend.

Meta CEO Mark Zuckerburg benadrukt in de aankondiging dat de Communities-functie belangrijk wordt voor WhatsApp en dat een gelijkaardige functie ook wordt bekeken voor Facebook, Messenger en Instagram.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home