Zoom neemt met Workflow Automation routinetaken uit je handen

zoom experience center

Zoom introduceert Workflow Automation: een nieuwe no-code-oplossing  voor het automatiseren van routinetaken.

Zoom lanceert Workflow Automation in bèta, een no-code oplossing die gebruikers in staat stelt om eenvoudig workflows op te zetten in Zoom Workplace en externe applicaties. Met deze oplossing kunnen routinetaken worden geautomatiseerd. In eerste instantie zal Workflow Automation beschikbaar zijn binnen Zoom Team Chat, met plannen om de functionaliteit later uit te breiden naar andere Zoom-producten.

lees ook

Een duik in de wereld van Zoom: Experience Center biedt klanten persoonlijke Zoom-ervaring 

Gebruikers kunnen kant-en-klare sjablonen gebruiken of aangepaste workflows ontwerpen voor verschillende taken. Dit kan variëren van het automatisch versturen van welkomstberichten naar nieuwe teamleden, het plannen van terugkerende herinneringen voor projectupdates, tot het stroomlijnen van verlofaanvragen en het verzamelen van feedback via vragenlijsten.

No-code

Dankzij een intuïtieve no-code omgeving met een drag-and-drop interface is technische expertise niet nodig. Zoom wil Workflow Automation zo toegankelijk mogelijk maken voor teams van alle vaardigheidsniveaus.

Dit zijn de belangrijkste features van Zoom Workflow Automation:

  • Taakautomatisering: Automatiseer routinetaken om de productiviteit te verhogen en meer tijd vrij te maken voor strategische besluitvorming. Denk aan het plannen van terugkerende projectupdates en herinneringen om statusupdates te plaatsen.
  • Gestroomlijnde workflows: Stel stapsgewijze, voorwaardelijke of actiegebaseerde workflows in om processen met meerdere stappen te automatiseren. Inkomende feedback kan bijvoorbeeld automatisch worden gecategoriseerd op basis van trefwoorden en via de juiste kanalen worden gedeeld.
  • Gebruiksvriendelijke interface: De no-code, drag-and-drop interface maakt het voor iedereen eenvoudig om complexe workflows te bouwen. Er zijn kant-en-klare sjablonen beschikbaar voor veelvoorkomende taken en Zoom zal extra sjablonen introduceren.

Tijdens de bèta-periode is Workflow Automation zonder extra kosten beschikbaar voor Zoom-gebruikers met een betaalde licentie. Na afloop van de testperiode kunnen betalende gebruikers onbeperkt standaard workflows uitvoeren en een beperkt aantal premium workflows. Bij overschrijding van de gebruikslimiet komen daar extra kosten bij.

lees ook

Zoom CEO: “AI-tweelingen zullen vergaderingen in onze plaats volgen”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home