WhatsApp-gebruikers kunnen HD-optie vanaf nu instellen als de standaard

whatsapp iphone

WhatsApp rolt een nieuwe functie uit waarbij gebruikers HD als standaard kunnen instellen voor het verzenden van foto’s en video’s.

WhatsApp introduceerde enkele maanden geleden een nieuwe HD-optie, waarbij gebruikers hun mediabestanden in HD kunnen versturen. Tot voorheen moesten gebruikers dit voor elk mediabestand apart aanduiden, maar daar brengt WhatsApp verandering in. De HD-optie zal nu standaard ingesteld zijn bij het verzenden van foto’s en video’s.  

HD als standaard

Zowel iOS en Android-gebruikers kunnen vanaf nu de HD-optie als standaard instellen voor het verzenden van foto’s en video’s via WhatsApp. Voorheen moesten gebruikers dit voor elk mediabestand handmatig doen, maar dat is verleden tijd. Let er wel op dat HD-mediabestanden groter zijn en dus meer opslag vragen. Hoe meer HD-foto’s of –video’s je downloadt in hoge resolutie, hoe sneller je geheugen vol zal zitten.  

lees ook

WhatsApp stapt af van Google Drive voor chat-transfer

Om de HD-kwaliteit als standaard in te stellen, open je in WhatsApp Instellingen > Opslag en data > Uploadkwaliteit media. Vervolgens kan je kiezen voor HD-kwaliteit. Voor wie liever de HD-kwaliteit handmatig aanpast tijdens het verzenden, kan deze optie nog steeds gebruiken door op het ‘HD’-icoontje te klikken bij het verzenden van media in WhatsApp.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home