Bing Chat Enterprise voedt zich niet met data van Microsoft 365-gebruikers

bing chat microsoft

Microsoft kondigt nieuwe functies voor IT-admins aan binnen Bing Chat Enterprise en verduidelijkt privacyregels binnen Microsoft 365.

Dankzij Bing Chat Enterprise kunnen organisaties beroep doen op generatieve AI, zonder dat de informatie die ze invoeren opnieuw wordt gebruikt om de AI te trainen. Zo voorkom je lekken van geheime informatie. IT-teams krijgen nu van Microsoft nieuwe admintools waarmee ze Bing Chat Enterprise naar individuele gebruikers of een specifieke groep kunnen uitrollen, voordat ze de AI over heel de organisatie beschikbaar stellen.

Werkners die de AI-bot willen gebruiken zonder data naar de buitenwereld te lekken, moeten eerst inloggen met hun Microsoft Enterprise ID. Daarna kan je Bing Chat Enterprise raadplegen vanaf de Microsoft Edge zijbalk of via bing.com.

Dataverwerking en privacy

Microsoft benadrukt samen met de nieuwe admintools dat Bing Chat Enterprise geen toegang heeft tot content binnen de organisatie zoals documenten, e-mails, meetings of Teams-berichten. De AI-bot voedt zich niet met data binnen de Microsoft 365-tenant.

Vorige maand raakte bekend dat Bing Chat Enterprise niet clasht met Europese dataregels. Voor Europese gebruikers is er nog een extra maatregel genomen. De prompts die je in Bing ingeeft, worden in de datacenters van Microsoft verwerkt tot een antwoord. Omdat het bij de Enterprise-variant om niet-geïdentificeerde gegevens gaat, vallen die buiten de Europese datasoevereiniteitsregels en mogen je prompts dus wel heel de wereld rondreizen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home