Microsoft maakt van Copilot een speciale Windows-app 

Microsoft

Microsoft gaat Copilot transformeren tot een Windows-applicatie die op je startscherm zal verschijnen.  

Microsoft is van plan om Copilot in Windows naar een zelfstandige applicatie te brengen om zo naadloos te kunnen integreren in de dagelijkse workflows van AI-gestuurde assistentie, volgens een blogpost. De applicatie zal in het midden van je scherm verdwijnen en een echte app-ervaring bieden. Microsoft gaat de gefaseerde uitrol van deze Copilot-update stapsgewijs bekendmaken.  

Toegankelijkheid

Momenteel kunnen gebruikers Copilot in de vorm van een pictogram rechtsonder in het venster terugvinden. Microsoft wil nu een nieuwe upgrade uitvoeren waarbij de AI-assistent, in de vorm van een applicatie, in het midden van de Windows-taakbalk verschijnt.  

lees ook

Windows 11 24H2 update nu beschikbaar in preview

“Met deze verandering krijgen gebruikers van Copilot de voordelen van een traditionele app-ervaring, zoals het vergroten of verkleinen, uitlijnen en verplaatsen van het venster. Deze verandering ontsluit nieuw potentieel voor Copilot. Het opent de mogelijkheid voor meer meeslepende ervaringen en stelt gebruikers in staat naadloos om te gaan met generatieve AI in Windows.” schrijft Harjit Dhaliwal, senior product marketing manager voor Windows Commercial bij Microsoft.  

Gebruikers die binnenkort een Copilot+ pc hebben, kunnen Copilot met een enkele klik op de Copilot-toets op het toetsenbord activeren.  

Copilot beheren

Gebruikers die Copilot in Windows (in preview) hebben ingeschakeld voor apparaten met Windows 11, versie 22H2, schakelt Copilot eenvoudig over van het systeemvak naar de taakbalk. Heb je Copilot niet ingeschakeld met behulp van het besturingselement, zal Copilot standaard uitgeschakeld blijven. Gebruikers kunnen de Copilot-app later ook aanschaffen in de Microsoft Store.  

Microsoft rolt zijn nieuwe Copilot-app op Windows naar steeds meer testers uit. De zelfstandige Copilot-app werd voor het eerst beschikbaar gesteld in de nieuwste optionele versie voor Windows 11, versie 24H2, en heeft nu zijn weg ook gevonden naar Canary- en het Dev-kanaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home