Met deze nieuwe AI-tools in Lightroom wordt iedereen pro in fotobewerking 

Adobe Lightroom

Adobe voegt enkele nieuwe generatieve AI-tools toe aan Lightroom die het fotobewerkingsplatform gebruiksvriendelijker moet maken voor zowel professionals als onervaren creatievelingen. 

Lightroom krijgt een nieuwe handige functie in zijn toolbox, Generative Remove, dat aangedreven wordt door Adobe Firefly. Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig objecten of personen uit hun afbeelding verwijderen door ze in te kleuren, en vult AI deze objecten op met een geloofwaardige achtergrond. Daarnaast is ook een nieuwe AI-aangedreven Lens Blur-tool vanaf nu algemeen beschikbaar voor alle Lightroom-gebruikers, waarmee ze eenvoudig vervagingseffecten kunnen toepassen op geselecteerde onderdelen van een afbeelding.  

Generative Remove

Ongewenste objecten of personen uit een afbeelding verwijderen was voordien een complex proces waar voornamelijk de professionele creatievelingen raad mee wisten. Met de nieuwe Generative Remove wil Adobe zijn fotobewerkingsplatform toegankelijker maken voor iedereen. 

Deze functie, die aangedreven wordt door Adobe Firefly, laat toe om in enkele klikken ongewenste objecten of personen uit de achtergrond te verwijderen. Dit kan eenvoudig door het object in te kleuren, dat nadien door AI opgevuld wordt met een geloofwaardige achtergrond. 

lees ook

Adobe lanceert platform voor snelle on-brand contentcreatie met veilige generatieve AI  

Deze gebruiksvriendelijke tool is momenteel gratis te gebruiken tijdens bèta, maar zal nadien een abonnement vereisen. Generative Remove is beschikbaar voor Lightroom, Lightroom Classic, Lightroom for mobile (iOS & Android), Lightroom for web en Adobe Camera Raw. Toegang tot de nieuwe functie is alleen mogelijk met Lightroom en Lightroom Classic versie 7.3 of Lightroom mobile versie 9.3.  

Lens Blur

Een tweede nieuwe AI-aangedreven functie van Lightroom is Lens Blur. Hiermee kunnen gebruikers in enkele klikken verschillende vervagingseffecten toepassen op bepaalde delen van een afbeelding. De functie kan automatisch de diepte van het gezichtsveld inschatten, om de achtergrondscherpte zo natuurlijk mogelijk te laten lijken.

Adobe Lightroom – Lens Blur

Lens Blur komt in de vorm van een filter, waarbij gebruikers een geautomatiseerde voorinstelling kunnen toepassen, maar ook zelf de parameters wijzigen om het gewenste resultaat te bekomen. Deze functie is vanaf nu beschikbaar voor alle Lightroom-gebruikers.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home