Microsoft stelt Bing Chat Enterprise voor: een chatbot die geheimen kan bewaren

Wie wat meer ‘Bing’ in z’n werkomgeving wil, kan binnenkort aan de slag met Bing Chat Enterprise. Dat is een zakelijke versie van de door AI aangedreven zoekmachine die Microsoft eerder al voorstelde.

Microsoft stelt op zijn Inspire-event Bing Chat Enterprise voor. Dat is een variant op Bing Chat: de AI-gestuurde zoekmachine die het bedrijf aan het begin van dit jaar op de wereld losliet. Bing Chat moet een alternatief zijn voor een klassieke zoekmachine. Stel je een vraag aan de chatbot, dan krijg je meteen een inhoudelijk antwoord in de plaats van links naar websites die het antwoord bevatten. In essentie combineert Microsoft de technologie achter ChatGPT met de zoekresultaten van Bing, met als resultaat een chatbot die slimmer is en toegang heeft tot meer relevante informatie dan ChatGPT.

Data blijven veilig

Bing Chat Enterprise verschilt functioneel niet zo van de publiek beschikbare variant, maar springt voorzichtiger om met je data. Stel je een vraag aan Bing Chat Enterprise, dan blijven zowel die vraag als het antwoord privé. Wanneer je aan de gewone versie van Bing Chat (of ChatGPT) vraagt om marketingmateriaal te schrijven over een nog niet gelanceerd product, dan verlaat de gevoelige informatie over dat product de veilige bedrijfsomgeving. Niet zo bij Bing Chat Enterprise, dat wel in staat is een geheim te bewaren.

“Niemand bij Microsoft kan je data zien, en je data worden niet gebruikt om de modellen te trainen”, benadrukt Microsoft. Wanneer je ingelogd bent in je browser met je werkaccount en naar Bing Chat surft, kom je volgens Microsoft automatisch bij Bing Chat Enterprise terecht. Microsoft start per direct met de preview. Bing Chat enterprise is gratis voor iedereen met een zakelijk Microsoft 365-abonnement, in tegenstelling tot de Microsoft 365 Copilot.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home