Add-ons voor G Suite verhuizen naar nieuwe G Suite-marktplaats

Extensies voor G Suite verhuizen van de Chrome Web Store naar een splinternieuwe G Suite Marketplace.

Google introduceert de G Suite Marketplace. Doe marktplaats wordt de centrale hub voor alle add-ons en extensies voor G Suite-applicaties. De software van Google laat heel wat extensies doe, maar die stonden tot vandaag nog gegroepeerd in de Chrome Web Store. De techreus kondgide de migratie begin dit jaar al aan.

Ontwikkelaars hadden vanaf toen de tijd om hun producten zelf naar de nieuwe winkel over te hevelen. Begin volgende maand moet de migratie klaar zijn. Extensies die niet op de juiste plaats staan, zijn vanaf 9 september niet meer te downloaden. Voor overgehevelde tools blijven ratings en commentaren uit de Web Store behouden. Het is de ambitie van Google om meer overzicht te creëren. Met één webwinkel staan toepassingen voor Googles productiviteitssuite een beetje verloren tussen alle browserextensies.

Voor iedereen

Ondanks de naam is de marktplaats niet exclusief toegankelijk voor G Suite-klanten. Alle Google-gebruikers kunnen er mee aan de slag. De winkel is duidelijk geoptimaliseerd voor productiviteits-extensies, waardoor het eenvoudiger is om specifieke functies te zoeken en te vinden voor bijvoorbeeld Drive, Gmail of Sheets. De meeste add-ons zijn zakelijk. Denk aan Atlassian Cloud voor Gmail of Cisco Webex voor de Google Agenda.

Gerelateerd: G Suite-gebruikers kunnen nog een jaar langer Hangouts gebruiken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home