Qualcomm richt zich meer op het IoT met nieuwe Vision Intelligence-platform

Mobiele chipgigant Qualcomm gaat veel meer aandacht besteden aan het IoT met zijn nieuw aangekondigde Vision Intelligence Platform. Hiermee hoopt het volgens Businessinsider.com een inhaalslag te kunnen maken ten opzichte van Intel.

Het platform is speciaal gebouwd voor IoT-apparaten op basis van twee nieuwe systeem-op-chips (SoCs). De chips, bekend als QCS605 en QCS603, zijn gebouwd op basis van een ARM-processorarchitectuur. Ze worden geleverd met de ingebouwde AI-engine en beeldsignaalprocessor. Daarnaast omvat het platform de geavanceerde camera-verwerking, machine learning (ML) van Qualcomm en software voor de ontwikkeling van computervisies (SDKs).

Het platform is ontworpen voor IoT-apparaten die veel verwerkingskracht nodig hebben zoals slimme beveiligingscamera’s of robotica. Het platform kan ook IoT-apparaten van stroom voorzien op afgelegen locaties waar een op de cloud gebaseerde verwerking moeilijk of onmogelijk is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan beveiligingscamera op een cruiseschip of geautomatiseerde machines in een olieraffinaderij.

Hoewel Qualcomm er later bij was op het gebied van het IoT dan Intel wil Qualcomm het succes van Intel inhalen en repliceren door hier de aandacht op te gaan vestigen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home