Proximus bouwt mee aan nieuw zakelijk droneplatform

Wegwijs in onze complexe regelgeving

6NT 6th NeTWorK

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix bundelen de krachten in een nieuw platform waar drones on-demand beschikbaar zijn voor zakelijke doeleinden. Onder de naam 6th NeTWorK willen de drie partijen de dienst eind 2021 op de markt brengen.

Wie in België een drone wil gebruiken voor zakelijke toepassingen, moet eerst heel wat stappen doorlopen voor er kan worden gestart. De Belgische regelgeving is heel complex en weinig flexibel, wat bedrijven kan tegenhouden om ze optimaal in te zetten.

Proximus zet daarom zijn schouders onder een nieuw platform in samenwerking met droneluchtverkeersdienstverlener SkeyDrone en hard- en softwareontwikkelaar DroneMatrix. De 6th NeTWorK, de naam van het project, moet heel wat drempels wegnemen zodat bedrijven eenvoudiger gebruik kunnen maken van drones. Het platform moet een beveiligde omgeving bieden om in overeenstemming met de Belgische en Europese regelgeving in België correct te vliegen.

Deadline eind 2021

Proximus ondersteunt het project met zijn 4G- en 5G-netwerken. SkeyDrone, dochteronderneming van luchtverkeersregulator skeyes, levert de expertise en competenties op vlak van luchtverkeersbeheer en naleving van de regels. DroneMatrix focust op de applicatiesoftware.

Het project start met de technische ontwikkeling in 2021 en combineert die met een marktstudie. Wanneer de uitkomst positief is, start de commercialisering tegen eind 2021 van verschillende B2B-droneservices.

DroneMatrix, SkeyDrone en Proximus

Frank Vanwelkenhuyzen, voorzitter van DroneMatrix: “We ontwikkelen drones en hun applicatiesoftware al van bij de start van de drone-industrie in België. Het is positief dat we onze knowhow kunnen gebruiken om dit dronenetwerk te ontwikkelen.”

Hendrik-Jan Van Der Gucht, Managing Director van SkeyDrone: “Onze grootste zorg is altijd de veiligheid van het volledige luchtverkeer, of het nu bemand of onbemand is. We hebben de dronesector vanaf het begin ondersteund omdat we geloven in het economische potentieel.”

lees ook

DJI onthult industriële drone met videobereik van 15 kilometer

Anne-Sophie Lotgering, Chief Enterprise Market Officer: We beschouwen deze samenwerking als zeer belangrijk. Het een eerste en zeer concreet initiatief waarbij drones gebruik zullen maken van onze netwerk en data analyse diensten. Denk aan verschillende opdrachten zoals bewaking, het controleren van de infrastructuur, de veiligheid of zelfs binnen de logistiek.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home