Lenovo introduceert 3 nieuwe servers gebouwd rond AMD-hardware

Lenovo lanceert drie nieuwe servers gebouwd rond CPU’s van AMD. De introductie omvat een divers portfolio, gaande van een 8U-krachtpatser tot compacte doosjes die met vier in één chassis passen.

De ThinkSystem SR685a V3 8GPU is een krachtpatser voorzien van AMD Epyc-servers van de vierde generatie en acht AMD Instinct MI300X-accelerators. Lenovo houdt de server fris met traditionele luchtkoeling en ondersteuning voor dit model ook GPU’s van Nvidia. De servers zijn toekomstbestendig aangezien klanten op termijn hun CPU kunnen vervangen door een nog niet aangekondigde AMD Epyc-chip van de vijfde generatie.

Lenovo denkt voor deze krachtige AI-server vooral aan klanten in de financiële sector, gezondheidszorg, transport en klimaatwetenschap. De ThinkSystem SR685a komt beschikbaar voor on-premises datacenters, maar zal ook bij cloudproviders verschijnen. Het toestel is niet klein, met een 8U-formaat.

Compactere dozen

Verder lanceert Lenovo de ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier Solution. Ook dit systeem is gebouwd rond componenten van AMD, met een AMD Epyc 8004-chip als hart. Dit toestel maakt deel uit van het Azure Stack-aanbod van Lenovo. De server heeft een 2U-formaat en moet een plaatsvinden in edge-locaties.

Tot slot is er de compacte Lenovo ThinkSystem SD535 V3. Die heeft een 1S/1U-formaat en huisvest opnieuw een AMD Epyc Genoa-chip. De focus van dit toestel is de maximalisering van prestaties per rack. In een enkel chassis passen tot vier servers, zoals te zien in de afbeelding hierboven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home