Nvidia start met servercertificatie voor AI-workloads

NVIDIA

Nvidia heeft voor het eerst een batch servers goedgekeurd met een label ‘Nvidia-Certified System’ voor bedrijven die AI-workloads op schaal willen uitrollen.

De grafische kaartspecialist heeft samengewerkt met servermakers Dell, HPE, Gigabyte, Inspur en Super Micro om hun systemen te certificeren. Het label garandeert bedrijven dat ze een server in huis halen die optimale prestaties kan leveren voor de meest geavanceerde machine learning-taken en data-analytics.

De nieuwe systemen hebben een Nvidia A100 GPU aan boord en Mellanox netwerkadapters. Nvidia nam vorig jaar nog Mellanox over voor 6,9 miljard dollar. Naast de beschikbare certificering biedt Nvidia ook nog altijd zijn eigen DGX 100-minisupercomputer aan met 5 petaflops aan rekenkracht.

Nvidia NGC-portfolio

De nieuwe gecertificeerde systemen geven bedrijven verschillende opties om AI-workloads in datacenters of aan de edge te draaien. Elk systeem werd door Nvidia aan een reeks van AI-workloads onderworpen om het certificaat te halen. De testen variëren van zware taken met meerdere compute nodes in actie tot lichte belasting waarbij maar een fractie van één GPU wordt gebruikt.

Andere AI-workloads zoals deep learning training en inference, machine learning-algoritmes, video-analytics en netwerk en opslag offload worden op elke server getest. Met het nieuwe label stroomlijnt Nvidia ook de optimalisatie met AI-applicaties uit Nvidia’s eigen NGC-portfolio waar alle GPU-geoptimaliseerde applicaties worden verzameld.

NVIDIA-Certified-Press-Graphic

Nvidia heeft 14 systems van een certificaat voorzien bij de lancering, waaronder Dell EMC PowerEdge R7525 en R740 rack servers, Gigabyte R281-G30, R282-Z96, G242-Z11, G482-Z54 en G492- Z51 systemen, HPE Apollo 6500 Gen10 System en HPE ProLiant DL380 Gen10 Server, Inspur NF5488A5 server en de Supermicro A+ Server AS -4124GS-TNR en AS -2124GQ-NART.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home