Intel verstevigt positie in edge computing met overname

Intel

Intel heeft zijn intentie bekendgemaakt om het Smart Edge-platform van IT-infrastructuurleverancier Pivot Technology over te nemen. Daarmee hoopt de chipreus zijn positie op de markt van edge computing te verstevigen.

Intel ziet het toenemend belang van edge computing, onder meer onder invloed van 5G, als een belangrijke opportuniteit. De markt voor rekenkracht aan de rand van het netwerk zou tegen 2023 groeien tot 65 miljard dollar.

Smart Edge is een cloud-native platform voor edge computing waarmee bedrijven en providers van communicatiediensten cloudachtige services fysiek dichter bij de gebruiker kunnen uitvoeren, aan de rand van het netwerk. Dat kan bijvoorbeeld in een on-premises datacenter zijn, of op een edge-locatie zoals een fabrieksvloer of winkelfiliaal.

“Smart Edge ontsluit nieuwe kansen en inkomstenstromen, terwijl de total cost of ownership voor intelligente edge-oplossingen wordt verlaagd. Retailers kunnen bijvoorbeeld nieuwe gepersonaliseerde en locatiebewuste winkelbelevingen inzetten of fabrieken kunnen 5G, data-analyse en AI nabij de rand combineren om grotere operationele efficiëntie te realiseren”, illustreert Intel in een persbericht.

Intel-technologie

Het Smart Edge-platform is reeds gebouwd om op Intel-technologieën te werken, zoals Xeon Scalable-processors vandaag en Intel Optane, FPGA’s en andere hardware-acceleratoren in de toekomst. De software is bovendien complementair met Intels eigen OpenNESS-project (Open Network Edge Services Software).

Zo’n 25 medewerkers zullen samen met het Smart Edge-platform de overstap maken van Pivot naar Intel. Pivot verandert na de overname in een erkend reseller en Preferred Systems Integrator van Smart Edge-oplossingen.

De overname zou binnen enkele weken al worden gefinaliseerd. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home