Google Cloud Platform introduceert VPC Flow Logs

De logging- en monitoringtool VPC Flow Logs moet gebruikers helpen applicatieprestaties te volgen vanuit het perspectief van het netwerk. Het lijkt op Cisco’s NetFlow maar dan met meer functies.

Google introduceerde deze week VPC Flow Logs op het Google Cloud Platform (GCP), volgens een bericht op ZDNet.com. Dit wordt een nieuwe tool voor het volgen van netwerkbewerkingen. VPC Flow Logs is zoals Cisco’s NetFlow, “maar met meer functies,” verklaarde GCP Product Manager Ines Envid in een blogpost. Het biedt netwerktelemetrie voor GCP-omgevingen en maakt logboeken met intervallen van vijf seconden.

De logging- en monitoringtool moet gebruikers helpen applicatieprestaties te volgen vanuit het perspectief van het netwerk, helpen bij het optimaliseren van het netwerkgebruik en helpen bij het uitvoeren van forensisch netwerk bij het onderzoeken van ongewoon gedrag.

Gebruikers kunnen telemetrie verzamelen van een specifiek VPC netwerk, een subnet of een specifieke VM-instance of virtuele interface. De tool houdt de gegevens bij van intern VPC-verkeer, stromen tussen een VPC en implementaties op locatie, stromen tussen servers en elk interneteindpunt evenals stromen tussen servers en Google-services.

Zodra de gegevens zijn verzameld, kan een gebruiker deze exporteren naar BigQuery of Stackdriver Logging van Google. Met de Cloud Pub/Sub-API kan je logboeken naar elk SIEM-ecosysteem exporteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home