Fortinet stopt 2,4 Tbit/sec in 4U chassis voor hyperscalers en 5G-providers

Fortinet

De FortiGate 4800F-serie stopt 16 Fortinet FP7 ASIC’s met 50 Gbit, 200 Gbit en 400 Gbit interfaces in een compact 4U-chassis.

Met de nieuwe FortiGate 4800F-reeks mikt Fortinet op hyperscalers en 5G-providers die veel ruwe capaciteit nodig hebben. Het topmodel haalt maximaal 2,4 Tbit/sec, volgens Fortinet de snelste in zijn klasse. In de praktijk vertaalt die snelheid voor SSL-inspectie naar 55 Gbit/sec en IPS/IDS-snelheden naar 70 Gbit/sec.

Om die topprestaties te leveren, stopt Fortinet 16 eigen NP7 ASIC-chips in een compact 4U-chassis dat vol met 50 Gbit, 200 Gbit en 400 Gbit interfaces zit.

Naast hyperscalers en 5G-providers is deze firewall ook gericht op grote enterprise-klanten die sommige applicaties on-premises hosten en nooit naar de cloud kunnen of mogen verhuizen om redenen zoals regelgeving of prestaties.

5G-toepassingen

Fortinet mikt met de FortiGate 4800F-serie ook specifiek op telecomproviders die de communicatie tussen de 5G-kern en RAN willen beveiligen. Een unit werd door Fortinet getuned om maximaal 25 miljoen simultane connecties te verwerken. Hiermee wil het operatoren helpen om enorme trafiek te verwerken op piekmomenten.

Naast topprestaties zet Fortinet ook in op AI-diensten voor FortiGuard om realtime bescherming te bieden tegen bekende, onbekende en zero day-bedreigingen met onder meer indringerpreventie, DNS-inspectie, antivirusfunctionaliteit en een inline sandbox voor datacenters en core-netwerken.

De diensten maken gebruik van segmentatie en bieden beveiligingsmogelijkheden voor OT- en IoT-apparatuur die om fijnmaziger bescherming vraagt in combinatie met internet- en applicatiebeveiliging voor uitgebreide bescherming aan de netwerkrand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home