Fortinet neemt deel aan EU-initiatief voor cybersecurity-vaardigheden

Fortinet verbindt zich aan het Cybersecurity Skills Academy-initiatief van de Europese Commissie en voorziet gratis training voor 75.000 EU-inwoners.

Fortinet neemt deel aan het Cybersecurity Skills Academy-initiatief van de Europese Commissie. Het bedrijf biedt via het Fortinet Training Institute beveiligings- en security awareness-training kosteloos aan voor 75.000 inwoners van de Europese Unie over de komende drie jaar. Deze zet past binnen de interne ambities van Fortinet, dat in 2021 al zichzelf voornam om wereldwijd één miljoen mensen te voorzien van security-training binnen vijf jaar.

Tekort aan security-talent

Het initiatief van de commissie is een reactie op de groeiende cyberdreiging en het prangende tekort aan beveiligingstalent binnen de Europese Unie. Met de samenwerking hoopt Fortinet zijn steentje bij te dragen aan de verhoging van de cyberweerbaarheid in de EU. Fortinet is al langer van mening dat het het essentieel is dat publieke en private sectoren samenwerken om het tekort aan beveiligingstalent wereldwijd aan te pakken.

De Cybersecurity Skills Academy werd door de Commissie in 2023 opgericht. Het initiatief moet het tekort aan cybersecurity-vaardigheden in de EU te verkleinen door samenwerking tussen publieke en private partijen. Het biedt een platform voor training, certificering en financiering om nieuwe beveiligingsprofessionals op te leiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home