Fortinet stopt 5G, AI en zero trust in rugged OT-firewall

Fortinet heeft de FortiGate Rugged 70G met 5G Dual Modem aangekondigd, een compact en robuust apparaat ontworpen voor operationele technologie (OT) omgevingen.

De FortiGate Rugged 70G met 5G Dual Modem biedt beveiliging en 5G-connectiviteit, specifiek ontworpen voor gebruik in uitdagende en afgelegen locaties.

Het nieuwe toestel van Fortinet is uitgerust met de vijfde generatie Fortinet Security Processing Unit (SP5), wat volgens de fabrikant voor betere netwerkprestaties en beveiliging moet zorgen. Het apparaat is speciaal ontworpen voor gebruik in moeilijke omstandigheden en biedt ondersteuning voor een reeks toepassingen, zoals volledig functionele afgelegen geldautomaten binnen de banksector.

De FortiGate Rugged 70G is voorzien van een 5G dual modem, AI-gestuurde beveiliging en zero trust-functies. Het is ontworpen om te functioneren in de meest uitdagende omgevingen, waardoor gebruikers een veilige en vereenvoudigde infrastructuur kunnen realiseren, naast verbeterde bedrijfsefficiëntie en kostenbesparingen.

“Wat dit onderscheidt in de markt is de convergentie van al deze functies in een kleine vormfactor”, zegt Rami Rammaha, secure SD-WAN director of product marketing bij Fortinet. “Dat maakt het voor klanten eenvoudiger om hun netwerk te beheren. En met de dubbele actief-actieve verbindingen kunnen klanten profiteren van de krachtige 5G en hebben ze een hoge beschikbaarheid en redundantie.”

De belangrijkste troeven van de FortiGate Rugged 70G met 5G Dual Modem zijn:

  • Een 5G dual modem dat naadloze, betrouwbare en snelle communicatie mogelijk maakt om hoge beschikbaarheid en verbeterde connectiviteit voor kritieke toepassingen te garanderen.
  • Vijfde generatie Fortinet Security Processing Unit (SP5), inclusief 8 Gbps firewall doorvoer en 7 Gbps IPSec VPN doorvoer.
  • Compacte vormfactor met een ventilatorloos, robuust ontwerp dat bestand is tegen zware omstandigheden zoals extreme temperatuur, vochtigheid, schokken en trillingen.
  • AI-beveiliging via FortiGuard AI-aangestuurde veiligheidsdiensten om kritieke gegevens te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen.

Vorige maand lanceerde Fortinet nog nieuwe access points en switches op maat van Wifi 7. Meer info vind je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home