Dell brengt DPU’s naar oudere servers

dell project frontier

Dell wil dat meer klanten DPU’s omarmen, en brengt de accelerators daarom naar zijn oudere servers. Dat moet vooral VMware-klanten bekoren.

Ondanks het potentieel van DPU’s (Data Processing Units) slaan de accelerators niet echt aan bij Dell-klanten. Dat kan iets te maken hebben met het feit dat de dingen wel beschikbaar zijn in de nieuwste servers van het Dell-portfolio die begin dit jaar op de markt verschenen, maar niet in oudere exemplaren. Daar brengt Dell nu verandering in.

Efficiëntere dataverwerking

DPU’s zijn gespecialiseerde chips die zich ontfermen over netwerkgerelateerde taken zoals encryptie. Zo ontlasten ze de processor, die zich dan van belangrijkere taken kwijten. Een server met een DPU is zo efficiënter dan één zonder, maar dat betekent niet dat klanten plots staan te springen om al hun adequate on premises-hardware buiten te smijten en te vervangen door de allernieuwste Dell-servers.

lees ook

VMware lanceert vSphere 8 met DPU-ondersteuning

Om DPU’s toch een kans te geven, maakt Dell het nu mogelijk om servers van de vorige generatie (gelanceerd in 2021) van een upgrade te voorzien via een zogenaamde Customer kit. Een DPU is een PCIe-uitbreidingskaart dus zo complex is die integratie nu ook weer niet. Hoe de kits er zullen uitzien en in welke context ze een de investering waard zullen zijn, verduidelijkt Dell op dit moment niet. Klanten die hun oudere servers met een DPU uitrusten en vSphere 8 draaien, kunnen er evenwel na installatie meteen gebruik van maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home