Cisco koopt low latency-specialist Exablaze

Cisco XXL

Cisco lijft Exablaze in.Dat Australische bedrijf is gespecialiseerd in low latency-netwerkinfrastructuur zoals netwerkkaarten en switches. De hardware is populair in bijvoorbeeld de financiële sector waar iedere microseconde telt.

Cisco lijft Exablaze in voor een ongekend bedrag. De netwerkgigant wil het portfolio van het bedrijf onderbrengen in zijn Nexus line-up. Exablaze maakt netwerkhardware voor organisaties waar een ultra lage latency belangrijk is. Denk daarbij in eerste instantie aan de financiële sector en dan specifiek organisaties met een focus op trading. Om dergelijke bedrijven een voorsprong te geven heeft Exablaze onder andere de ExaNIC X10: een netwerkinterface-kaart met ’s werelds laagste latency. De adapter zou netwerkverkeer kunnen verwerken met een vertraging van minder dan een miljoenste van een seconde.

FPGA’s

Cisco denkt dat de technologie van Exablaze nut heeft in nieuwe domeinen zoals AI, cloud en edge computing en telecominfrastructuur. Als onderdeel van het bedrijf zal de technologie van Exablaze in ieder geval een grotere markt bereiken.

De adapter van Exablaze zijn gebouwd rond zelf ontworpen FPGA’s. Die kunnen klanten via een softwarekit herprogrammeren om betere prestaties te bieden voor specifieke toepassingen. In dat opzicht past de overname in de ambitie van Cisco om meer in te zetten op chips. Pas nog introduceerde het bedrijf een eigen splinternieuwe chiparchitectuur die het internet van morgen moet aandrijven: Silicon One.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home