Python populairste terwijl oudere C++ opnieuw ontwikkelaars weet aan te trekken

C++, Go en Rust zijn enkele programmeertalen die volgens de analyse van O’Reilly opnieuw populairder zijn. Python en Java blijven wel de programmeertalen waar ontwikkelaars het meeste over willen leren.

O’Reilly maakt in een analyse bekend welke programmeertalen vaak gebruikt werden in 2021. Voor de analyse gebruikt O’Reilly zelf verzamelde data. Het bedrijf biedt namelijk lesmodules aan om een programmeertaal te leren. Welke content bekeken wordt, combineert O’Reilly met zoekopdrachten op het leerplatform voor de analyse.

Vaardigheden uitbreiden

In de programmeertalen weet C++ opnieuw ontwikkelaars voor zich te winnen. Volgens de analyse wordt deze plotse populariteit gedreven door het IoT en game-ontwikkeling. Materiaal met betrekking tot Go werd ook populairder, met een toename van 23 procent. Rust-materiaal werd zelfs 31 procent vaker geraadpleegd.

De meest gebruikte programmeertalen blijven echter Python en Java. Deze programmeertalen bleken eerder al belangrijk voor Europese bedrijven. Volgens het rapport is het mogelijk dat ontwikkelaars nu ook meer interesse tonen in het leren van programmeertalen die doorgaans minder populair zijn, om op te vallen bij bedrijven.

Beveiligingstrends

Voornamelijk cybersecurity leeft onder de leden van het platform. De zoekterm werd veel vaker ingegeven. In het bekeken lesmateriaal was de trend ook te vinden, met een toename van 270 procent. Materiaal rondom privacy werd 90 procent vaker geraadpleegd, rond identiteit was er een toename van 50 procent en materiaal over applicatiebeveiliging was 45 procent populairder.

Cybersecurity is een belangrijk onderwerp door het toenemende aantal cyberaanvallen. Om risico’s te beperken is het van belang dat werknemers goed terechtkunnen bij de IT-afdeling van het bedrijf. Wereldwijd blijkt dat voor 47 procent van de werknemers nog niet zonder ongemak te kunnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home