Python, Java en PHP zijn meest gevraagde programmeertalen in Europa

Europese bedrijven die zoeken naar programmeurs vragen in de meeste gevallen naar kennis van Python, Java of PHP. Daarna volgen de programmeertalen JavaScript, C++, C# en C. Dat kwam CodingNomads te weten door middel van een studie.  

Overweeg je nog om te beginnen programmeren? Dan kan je het best je pijlen richten op Python, Java of PHP. Volgens een studie van CodingNomads worden Python en Java namelijk het meest gevraagd door werkgevers in Europa.

In het rapport ‘The Best Programming Languages to Learn in 2022’ voorspelt CodingNomads welke programmeertalen het meest interessant zijn om te leren. Daarvoor baseert de aanbieder van programmeercursussen zich op vacatures en het beloofde salaris.

Europa

Binnen Europa blijken de jobvereisten nogal verdeeld. Verschillende programmeertalen worden vaak gevraagd door werkgevers uit Europa. Python, Java en PHP blijken een goede keuze te zijn als je er nog niet over uit bent welke programmeertaal je wilt leren.

Bron: CodingNomads

Populariteit speelt in voordeel van Python en PHP

Python is een programmeertaal die gebruikt wordt voor softwareontwikkeling. Eind 2021 wist Python al uit te groeien tot de populairste programmeertaal. De programmeertaal wist hiervoor op te klimmen van de derde naar de eerste plaats in één jaar tijd. Eind 2020 duwde Python programmeertaal Java al naar de derde plaats en in oktober moest ook C plaatsmaken.

De populariteit heeft Python met grote waarschijnlijkheid te danken aan zijn eenvoudigheid. Python wordt voornamelijk geprezen voor de eenvoudige syntax die gebaseerd is op Engelse termen. Tijdens het programmeren is het ook nog eens heel handig dat de code eenvoudig kan worden getest en aangepast.

lees ook

De beste en eenvoudigste programmeertalen voor beginnende ontwikkelaars

Net als Python weet ook PHP een groot publiek te bereiken door zijn eenvoudigheid. PHP wordt gebruikt voor webontwikkeling. In een rapport van W3Techs is te zien dat PHP het meeste aantal gebruikers mocht verwelkomen in het afgelopen decennium.

Java en Android

Java is in het algemeen moeilijker om te leren dan Python. Dat betekent niet dat je de strijd meteen moet opgeven. De programmeertaal is namelijk heel belangrijk in de wereld. Het grootste deel van Android steunt op Java en ook voor IoT-toestellen wordt de programmeertaal het meest gebruikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home