COBOL Working Group wil achterhalen wie de programmeertaal nog gebruikt

Ligt de pensioenleeftijd van een programmeertaal ook op 65 jaar?

COBOL Working Group werd opgericht om de programmeertaal COBOL op de radar van ontwikkelaars te houden. Nu zoekt de groep naar de overblijvende programmeurs die nog op de programmeertaal vertrouwen.

COBOL, kort voor de Common Business-Oriented Language, zit dicht tegen de leeftijd waarop je momenteel nog op pensioen mag in ons land. Volgens de COBOL Working Group zegt die leeftijd echter niets en steunt de wereldeconomie nog altijd voor een deel op de programmeertaal.

COBOL Working Group is een onderdeel van het Open Mainframe Project dat opgezet werd in 2015 met behulp van IBM. Het doel van het project is het promoten van de installatie en gebruik van Linux en opensource in mainframe computing-omgevingen.

lees ook

Linux 6.1 stopt Rust in kernel met ongeveer 12.500 lijnen code

Onderzoek naar resterend leven

De groep gaat zijn eigen uitspraken nu proberen te ondersteunen met een onderzoek dat nog op poten moet worden gezet. Dat kondigt de groep aan in een blog. Een eigen onderzoek naar het resterende leven van COBOL moet in samenwerking met de Linux Foundation Research en de Linux Foundation Training and Certification, tot stand komen.

Het ziet ernaar uit dat het onderzoek cijfermateriaal verzamelt over het resterende gebruik van de COBOL-taal in de IT-industrie. De verzamelde data moeten ondersteunen of voortdurende investeringen van leveranciers in de taal al dan niet een nuttige investering blijken. Het onderzoek zal ook aan de respondenten vragen hoe zij de toekomst van de programmeertaal voor ogen zien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home