Microsoft integreert Power BI in Excel

Microsoft Excel

Microsoft heeft in augustus een aantal Excel-updates gelanceerd, waaronder Power BI

Augustus zit erop en Microsoft had weer een aantal updates voor Excel. Sommigen daarvan zijn voorlopig nog beperkt voor Insiders, al dan niet in een bètaversie.

Microsoft integreert Python in Excel, zoals we vorige week al aankondigden. Die grote vernieuwing zorgde ervoor dat andere updates een beetje ondergesneeuwd raakten. Toch komt er meer Excel-lekkers aan, zoals een opvallende update bij de tabellenoptie. Nu kan je in Excel een tabel creëren die direct verbonden is met de interactieve visualisatietool Power BI. Dit moet het toevoegen van data gebruiksvriendelijker maken.

Excel Power BI-tabel

Wanneer je manueel berekeningen uitvoert in Excel en dus berekeningen uitschakelt, kan de inhoud van een cel als verouderd worden gezien. Zo’n cel is dan ‘stale’. Excel monitort zulke cellen intern, maar je kan niet zien welke cellen nog een berekening moeten krijgen. Met de nieuwe functie Stale Value Formatting (Insiders bètaversie) kan je letterlijk een streep trekken door de inhoud van zo’n stale cel, zodat je weet dat die gegevens nog wachten op een berekening.

lees ook

Microsoft Loop beschikbaar als app voor Windows

Update nummer drie is Monospaced Font voor de formulebalk. Hiermee krijgen alle karakters dezelfde breedte, eender welke vorm of welk type. Dat geldt dus ook voor het nieuwe Aptos. Zo zijn je formules meer afgelijnd en makkelijker om te debuggen. Deze functie is ook een Insiders bètaversie.

Het kadertje om te saven of verwijderen krijgt ook iets extra. Je krijgt nu te zien wanneer je het laatste hebt gesaved en of er anderen veranderingen hebben aangebracht.

Excel dialoogvenster saven

Je kan nu ook eenvoudiger zaken delen in 365, zowel via de webversie, desktop-app als de mobiele app. Wanneer je wil delen verschijnt er nu een dialoogvenster met heel wat opties:

  • Een link e-mailen
  • Een link kopiëren
  • Bestanden extern delen
  • Toegang managen
  • Gevoelige bestanden delen

De laatste update is een knop in het thuisscherm. Hiermee vind je makkelijker ad-ins van Office in Word, Excel en PowerPoint. Deze functie is voorlopig beperkt tot Insiders.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home