Ontwikkelaars die ervaring hebben met Python verdienen het meest

python

Ontwikkelaars die vaardig zijn in de codeertaal Python 3 verdienen gemiddeld het hoogste salaris. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Python sterk aanwezig blijft in het codeerlandschap.

CodeSignal heeft zijn jaarlijkse onderzoeksrapport naar industrietrends binnen softwareontwikkeling bekend gemaakt. Het lijstje van meest gebruikte programmeertalen levert weinig verrassingen op. Python, en met name Python 3, staat met stip bovenaan. 78 procent van de 2.696 respondenten zegt de programmeertaal frequent te gebruiken. Nummer twee Java volgt al op zeventien procentpunten achterstand. Enkel binnen front-endontwikkeling moet Python zijn meerdere erkennen in JavaScript.

lees ook

Is 2023 het jaar van Rust en Infrastructure-as-Code?

De survey van CodeSignal bevat echter wel een interessante verklaring voor waarom Python zo ongenaakbaar is. Kennis en ervaring met Python 3 staat namelijk mooi op je cv en levert ontwikkelaars gemiddeld een hoger loon op. Het mediane jaarsalaris van een codeerder die gespecialiseerd is in Python 3 ligt tussen de 120.000 en 140.000 dollar, terwijl dit voor Java en C++ onder de 120.000 dollar blijft.

Ook liggen de lonen voor ontwikkelaars die ‘nieuwe’ programmeertalen zoals TypeScript & React gemiddeld hoger dan voor de ‘klassieke’ programmeertalen. Wie goed zijn of haar kost wil verdienen met coderen, weet dus in welke programmeertalen zich te specialiseren.

Ervaring loont

De studie van CodeSignal bevat verder nog enkele leuke cijfers over wat een ontwikkelaar gemiddeld verdient. Net meer dan de helft van de deelnemers krijgt een jaarsalaris van boven de honderdduizend dollar, en slechts vier procent moet het met minder dan veertigduizend stellen. Back-end ontwikkelaars zijn de grootverdieners met een mediaan jaarsalaris van meer dan 120.000 dollar.

Het cliché dat ervaren werknemers meer verdienen klopt volledig bij software-ontwikkeling. Ervaring en vaardigheden worden als veel belangrijkere parameters beschouwd dan opleiding bij het aanwerven van nieuwe krachten.Dat resulteert ook in hogere lonen naargelang je ervaring en kennis uitbreidt.

Per jaar extra ervaring zien ontwikkelaars hun loon met gemiddeld 5.250 dollar per jaar stijgen. Extra vaaridgheden opdoen kan een ontwikkelaar gemiddeld 3.500 dollar extra salaris per jaar opleveren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home