Oracle Linux 8 beschikbaar in Microsoft Store

Microsoft stopt Oracle Linux 8.5 in zijn winkel. Je kan de Linux-distributie voortaan eenvoudig gebruiken met het Windows Subsysteem voor Linux.

Microsoft maakt Oracle Linux 8.5 beschikbaar voor gebruik met het Windows Subsysteem voor Linux (WSL). De Linux-distributie is beschikbaar via de Microsoft Store. Eerder maakte Microsoft al Ubuntu, openSUSE, Alpine en Fedora WSL Remix beschikbaar via zijn winkel. Oracle Linux 8 Update 5 is gratis beschikbaar.

De installatie is zoals steeds eenvoudig. Wanneer je WSL geactiveerd hebt, hoef je de distributie gewoon te downloaden via de Store. Vervolgens volstaat het om oraclelinux85 te typen via de command prompt om de distributie te starten.

Eenvoudig aan de slag met Linux

Microsoft wil het zo eenvoudig mogelijk maken voor ontwikkelaars om Linux binnen Windows te gebruiken. De evolutie van WSL illustreert dat mooi. Het Windows Subsysteem voor Linux maakte zijn intrede als een Windows-component dat gebruikers manueel moesten activeren. Sinds eind vorig jaar is WSL in Windows 11 een applicatie die je gewoon uit de store kan halen.

De beschikbaarheid van verschillende distributies via de Microsoft-winkel sluiten aan bij die ambitie. Verder illustreert de alsmaar groeiende bibliotheek van distributies dat Microsoft er in slaagt om professionele Linux-ontwikkelaars alsmaar meer te overhalen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home