Windows Subsystem for Linux-app nu beschikbaar voor Windows 11

Linux

In het Insider-programma van Microsoft is Windows Subsystem for Linux al beschikbaar. Microsoft voegde het toe aan zijn Microsoft Store in een aparte applicatie.

De Windows Sybsystem for Linux (WSL)-app werd aangekondigd in oktober. Dat deed Microsoft door onmiddellijk een preview van de applicatie beschikbaar te maken voor Windows 11.

Microsoft haalt de app nu uit de preview-fase. De app is nu beschikbaar voor Windows Insiders die het laatst uitgebrachte Windows 11 Dev-kanaal installeren.

Simpelere invoer

Microsoft laat weten dat het na de previewfase toch enkele aanpassingen doorvoerde. Zo wijzigt het de opdracht ‘wsl.exe-install’ om WSL standaard vanuit de Store te installeren. Enkele bijkomende invoerwoorden maken bovendien de configuratie van de installatie eenvoudiger.

Iedereen die reeds werkt in Windows 11 en WSL gebruikt, kan eenvoudig overschakelen naar de app door ‘wsl-update’ te draaien.

Overgang in Windows 11

Windows 11 zet een werkelijke overgangsperiode voor WSL in gang. In de eerdere Windows-besturingssystemen was WSL een vast onderdeel. Daar brengt Microsoft verandering in door WSL over te hemelen naar de Windows Store.

Het voordeel van de app is dat het mogelijk wordt om WSL apart van de Windowsinstallatie te updaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home