Oracle slaat handen in elkaar met GitLab om AI-modellen sneller te trainen

gitlab @ kubecon

Oracle en GitLab rollen een gezamenlijk AI-platform uit om modellen sneller en efficiënter te trainen en nadien op een kostenefficiënte wijze uit te rollen.

Vandaag de dag is ieder bedrijf met AI bezig, ook Oracle zit mee op de trein. Om een AI-model te kunnen inzetten in de praktijk moet het eerst zorgvuldig getraind worden om een bepaalde opdracht goed uit te voeren. Dit proces kost tijd en vooral zeer veel middelen. Ter ere van KubeCon 2023 breidt Oracle de samenwerking met het opensourceplatform GitLab uit.

GitLab-gebruikers kunnen hun AI- en ML-workloads nu laten draaien op de cloudinfrastructuur van Oracle. In de omgekeerde weg opent de samenwerking ook de deuren naar GitLab voor Oracle-klanten. AI- en ML-workloads draaien in de cloud moet organisaties de schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid bieden om AI-modellen sneller en kostenefficiënter te trainen en in te zetten in de bedrijfsoperaties. Dat moet ook de prestaties en, hopelijk, de betrouwbaarheid van systemen ten goede komen.

Toenemende interesse in AI

Moest je er nog aan twijfelen dat AI en ML de trends van het moment zijn, dan slaat GitLab je met plezier om de oren met cijfers die dat bewijzen. Het bedrijf publiceerde recent zijn nieuwste DevSecOps-rapport waar het naar de belangrijkste trends in het DevOps-landschap kijkt. Anno 2023 is 65 procent van de ontwikkelaars op een of andere manier wel bezig met kunstmatige intelligentie; vorig jaar bedroeg dit nog 24 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home