Eerste Copilot Plus desktop-pc met Qualcomm-chip is een devkit voor Windows 11

Ontwikkelaars die aan de slag willen gaan met een Qualcomm Snapdragon X Elite-chip, kunnen de Snapdragon Dev Kit for Windows mini-pc kopen.

Na de aankondiging van Copilot Plus en de meer dan 15 nieuwe laptops van de grootste pc-fabrikanten, is de eerste desktop-pc nu ook een feit. Ontwikkelaars kunnen de Snapdragon Dev Kit voor Windows 11 bestellen. Daarin zit een getunede, iets krachtigere Snapdragon X Elite-chip voor maximale prestaties.

De set wordt vervolledigd door 32 GB RAM, 512 GB opslag, allemaal in een pakket dat de grens van 80 watt stroomverbruik niet overschrijdt. De mini-pc ondersteunt tot drie externe 4K-schermen en is vanaf 18 juni beschikbaar aan 899 dollar. De devkit vervangt Project Volterra dat twee jaar geleden werd aangekondigd en vorig jaar werd geüpdatet.

Copilot op Build 2024

Dit is de volledige lijst met aankondigingen voor AI-ontwikkelaars binnen Copilot tijdens Microsoft Build 2024:

– De Microsoft Copilot-stack breidt uit naar Windows met Windows Copilot Runtime. Microsoft heeft AI in elke laag van Windows ingebouwd, inclusief een fundamentele transformatie van het besturingssysteem zelf om ontwikkelaars in staat te stellen de AI-ontwikkeling op Windows te versnellen.

– Windows Copilot Runtime helpt je, ongeacht waar je je bevindt op je AI-reis – of je nu net begint of al je eigen modellen hebt. Windows Copilot Runtime bevat Windows Copilot Library, een verzameling API’s die worden aangestuurd door de meer dan 40 AI-modellen op apparaten die met Windows worden meegeleverd. Het bevat ook AI-frameworks en toolchains om ontwikkelaars te helpen hun eigen on-device modellen naar Windows te brengen. Dit is gebouwd op het fundament van krachtige chips, waaronder GPU’s en NPU’s.

– Microsoft introduceert Windows Semantic Index, een nieuwe OS-mogelijkheid die zoeken op Windows opnieuw definieert en nieuwe ervaringen zoals Recall mogelijk maakt. Later zullen deze mogelijkheid beschikbaar maken voor ontwikkelaars met de Vector Embeddings API om hun eigen vectoropslag en RAG te bouwen binnen hun applicaties en met hun app-gegevens.

– Phi Silica, gebaseerd op de Phi-reeks modellen, is ontworpen voor de NPU’s in Copilot Plus-pc’s.

– Phi Silica API zal samen met OCR, Studio Effects, Live Captions en User Activity API’s beschikbaar zijn in de Windows Copilot-bibliotheek in juni. Meer API’s zullen in de komende maanden worden toegevoegd.

– Microsoft introduceert native ondersteuning voor PyTorch op Windows met DML, waardoor duizenden Hugging Face modellen gewoon op Windows werken.

– Web Neural Network (WebNN) Developer Preview op Windows via DirectML. Hierdoor kunnen webontwikkelaars profiteren van de chips om AI-functies te leveren en kunnen ontwikkelaars hun AI-investeringen schalen over de breedte van het Windows-ecosysteem.

– Nieuwe productiviteitsfuncties in Dev Home zoals Environments, verbeteringen aan WSL, DevDrive en nieuwe updates voor WinUI3 en WPF

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home