OneAPI 2022-toolkit al uitgebracht met processors die nog niet te koop zijn

Het is nog eventjes 2021, maar toch geeft Intel de oneAPI 2022-tookits al vrij. Deze toolkits laten softwareontwikkelaars experimenteren met verschillende computerchips, zodat zij voor iedere applicatie de geschikte chip kunnen vinden.

De oneAPI 2022-toolkits zijn al vrijgegeven door Intel. Softwareontwikkelaars kunnen daardoor al aan de slag gaan voor het nieuwe jaar begint. Misschien vind je zelfs al wel de geschikte chip om applicatieprestaties te verbeteren voor de jaarwisseling.

Experimenteren

Om bij iedere applicatie opnieuw op zoek te gaan naar de geschikte hardware, is doorgaans een te dure bezigheid. De chips aankopen kost natuurlijk geld en zonder zekerheid over de geschiktheid, beginnen de meeste bedrijven daar niet aan.

OneAPI 2022-toolkit van Intel verandert de zaak. Het zorgt er namelijk voor dat verschillende chips kunnen worden getest bij een applicatie, zonder steeds opnieuw in de portemonnee te moeten duiken. De API’s helpen om de beste prestaties uit de centrale en grafische verwerkingseenheden en andere hardware van Intel, te halen.

Up-to-date

De toolkit is bovendien helemaal up-to-date. Intel laat weten dat verschillende processors die nog niet zijn uitgebracht wel al in de toolkit uit te testen zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de Xeon Sapphire Rapids die volgend jaar op de markt ligt.  

De nieuwe uitgave krijgt ook heel wat nieuwigheden en verbeteringen. “Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer de eerste uniforme compiler in de wereld die C++, SYCL en Fortran implementeert, data-parallel Python voor CPU’s en GPU’s, geavanceerde modellering en afstemming van acceleratorprestaties en prestatieversnelling voor AI- en raytracing-visualisatieworkloads”, schrijft Intel in de aankondiging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home