Okta lanceert gratis versie voor ontwikkelaars

Okta

Okta, een populair authentificatie en identiteitsplatform, kondigt een gratis editie aan voor ontwikkelaars. De editie biedt meer functies en minder beperkingen voor gebruikers dan de huidige gratis versie. 

Met de nieuwe ‘Okta Starter Developer Edition’ kunnen ontwikkelaars opschalen naar 15.000 maandelijkse gebruikers. Dat is een stuk meer dan de bestaande gratis versie, die ruimte geeft voor 1.000 maandelijkse gebruikers. 

Als aanvulling lanceert Okta verbeterde documentatie, een aantal voorbeeld-applicaties en nieuwe SDK’s, die nieuwe talen bevatten, waaronder Go, Java, JavaScript, Python, Vue.js, React Native en Spring Boot. 

Met de nieuwe gratis versie laat Okta zien zich meer te gaan focussen op ontwikkelaars. Deze stap is in lijn met de overname van Auth0 die het bedrijf recent deed. Auth0 is sterk gericht op ontwikkelaars en zal deze focus ook na de acquisitie door Okta aanhouden. 

Meer dan alleen autorisatietools

“Onze filosofie is niet dat we enkel een set aan authenticatietools en autorisatiediensten willen leveren. We willen app ontwikkelaars voorzien van de fundering die ze nodig hebben om snel aan de slag te gaan met autorisatie en authenticatie”, zegt Diya Jolly, chief product officer bij Okta. 

Jolly gelooft dat Okta zich in een unieke positie bevindt om dit waar te maken. Het bedrijf biedt niet alleen de tools die nodig zijn om autorisatie en toegang te beheren, maar ook de systemen om microservices te beveiligen en applicaties toegang te geven tot beschermde bronnen. 

Beperkt vergeleken met betaalde versie

“Ontwikkelaars willen toegang hebben tot meer functies in hun prototypefase”, legt Jolly uit. Daarom komt de nieuwe gratis Developer Edition met ondersteuning voor onder andere multi-factor authenticatie, machine-to-machine tokens en B2B integraties. 

Ondanks de verbeterde ondersteuning, is de gratis editie nog erg beperkt vergeleken met betaalde versies. Toch kunnen kleine tot middelgrote bedrijven prima uit de voeten met de gratis editie om applicaties te bouwen en in productie te nemen.

“15.000 maandelijkse gebruikers per maand is veel. Maar als je kijkt naar onze klanten, is het precies goed voor de kleinere bedrijfsapplicaties, de echte kmo’s. En dat was het doel”, zegt Jolly. 

Jolly geeft aan dat het idee achter de nieuwe gratis versie is dat ontwikkelaars het kunnen uitproberen en vervolgens kunnen upgraden. Geen enkele ontwikkelaar gaat de tools gebruiken als er geen gratis aanbod is waar ze mee kunnen sleutelen. 

De nieuwe Okta Starter Developer Edition en de nieuwe documentatie, voorbeeld applicaties en integraties zijn vanaf nu beschikbaar via developer.okta.com.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home