Okta koopt cloud identity start-up Auth0 voor 6,5 miljard dollar

Okta

Okta kondigt aan cloud identity start-up Auth0 over te nemen voor 6,5 miljard dollar. Auth0 is een cloud identity-bedrijf dat ontwikkelaars helpt om identiteitsbeheer toe te voegen aan applicaties. Met de aankoop van Auth0 voegt Okta een nieuwe dimensie toe aan zijn bestaande identiteitsplatform. 

Okta medeoprichter en CEO Todd McKinnon zegt dat de acquisitie zijn bedrijf een grotere dekking geeft op het gebied van identiteit. Met de overname wil hij van identiteitsbeheer een eersterangs cloud-categorie maken en daarmee even belangrijk maken als bijvoorbeeld infrastructuur, samenwerking en CRM. 

“Er zijn een paar andere primaire cloud-categorieën, maar identiteit moet er een van zijn. Om die status te verkrijgen, moet identiteit alle gebruikssituaties omvatten. Het moet geschikt zijn voor zowel werknemers als klanten. Werknemers zijn oorspronkelijk onze voornaamste focus. De focus op klanten is nieuwer.” Zo vertelt McKinnon over de aankoop van Auth0.

Met de integratie van Auth0 is het voortaan niet enkel mogelijk voor medewerkers, maar ook voor klanten om in te loggen in het platform van een organisatie. McKinnon is enthousiast dat hij vanaf nu beide opties kan aanbieden. 

Compleet pakket omtrent identiteitsbeheer

Eugenio Pace, co-founder en CEO van Auth0 ziet de nieuwe samenwerking met Okta als een krachtige combinatie op het gebied van identiteitsbeheer. “Samen kunnen we onze klanten identiteitsoplossingen bieden voor medewerkers en klanten met uitzonderlijke snelheid, eenvoud, veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. 

Door samen te werken, maken we het voor onze klanten makkelijker om te innoveren. “Samen kunnen we beter voldoen aan de behoefte van klanten, organisaties en medewerkers over de hele wereld”, zegt Pace. 

Hoewel Okta en Auth0 al een aantal gezamenlijke klanten hebben, zullen er ook nieuwe klanten bijkomen. Dankzij de aard van beide bedrijven kunnen ze Auth0 toepassen voor bestaande Okta klanten en werkt de samenwerking ook andersom. Samen bieden de bedrijven een compleet pakket op het gebied van identiteitsbeheer. 

Focus op ontwikkelaars

In 2019 vertelde Pace in een interview met TechCrunch dat het bedrijf altijd een sterke focus heeft gehad op ontwikkelaars. “We zijn niet winstgevend, omdat we hebben besloten om te herinvesteren en constant op grote schaal willen groeien”, vertelde Pace destijds. 

De vraag is in hoeverre dat zal blijven nu Auth0 onderdeel wordt van Okta. Auth0 gebruikers hoeven zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen te maken, want McKinnon geeft aan dat het bedrijf als onafhankelijke eenheid blijft opereren. In de komende maanden is McKinnon van plan om Auth0 steeds verder te integreren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home