Maan gebruikers aan apps te updaten via nieuwe Google-tool

google play store

Google lanceert een nieuwe tool waarmee ontwikkelaars van applicaties hun gebruikers kunnen aanmanen om updates naar een nieuwe versie te installeren.

Google introduceert een nieuw hulpmiddel waarmee ontwikkelaars hun gebruikers kunnen aanmanen om Android-apps te updaten. De meeste updates op Android gebeuren automatisch, maar in sommige gevallen blijven apps toch op een verouderde versie steken. Dat kan bijvoorbeeld wanneer gebruikers weigeren om automatische updates door te voeren. Een nieuwe tool moet ontwikkelaars helpen om dergelijke mensen toch te overhalen om een update uit te voeren.

Gerichte boodschap

De tool zit in de Play Console. Daarlangs kan je gebruikers een boodschap zenden waar instaat dat er een update beschikbaar is. Wie die melding ontvangt, kan met een druk op de knop updaten. De ontwikkelaar van een app kan de melding sturen op basis van de geïnstalleerde versie van een app, de regio waarin een gebruiker zich bevindt of de Android-versie die een toestel met de app draait.

De melding in kwestie verschijnt zodra iemand de verouderde app opent en vult het volledige scherm. Gebruikers kunnen de prompt negeren, maar bij iedere volledige herstart van de applicatie zal die terug verschijnen. Google stelt vast dat de melding er in meer dan de helft van de gevallen voor zorgt dat iemand de nodige update naar de nieuwste versie uitvoert.

De mogelijkheid om de melding te versturen zit in de Google Play Console onder Releases of de App Bundle Explorer-pagina. Daar kan je aanduiden voor welke versies van de app je prompts wil sturen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home