LG onthult eerste stretchbare hoge resolutiescherm

stretchable display

Het Zuid-Koreaanse techbedrijf werkt sinds 2020 aan het scherm en wil het in 2024 op de markt brengen.  

LG Display heeft het eerste stretchbare scherm ter wereld voorgesteld. Het 12 inch display kan, zonder kwaliteitsverlies, met twee inch worden uitgerekt. Meer zelfs gebruikers kunnen het display door de free-form technologie in alle richtingen vouwen, draaien en verlengen zonder beeldvervorming of schade aan het scherm.

Contactlenzen

Het LG stretchbare scherm is volgens de ontwikkelaar de opvolger van oprolbare en plooibare schermen zoals bij de Lenovo Thinkpad X1 of Samsung Galaxy Z Fold 4. Het scherm is gemaakt van veerkrachtige siliconen die worden gebruikt bij de productie van contactlenzen. De rubberachtige flexibiliteit zorgt ervoor dat het scherm met twee inch kan worden verlengd. 20 procent meer stretchbaar dus en dat met een hoge resolutie van 100ppi en full RGB.

“Door de flexibiliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zal het scherm ideaal zijn om te commercialiseren”, aldus LG Display in een bericht. Het scherm gebruikt een micro-LED lichtbron met een pixel pitch onder 40 micrometer waardoor het een betere weerstand heeft tegen schokken en andere impacts. “Door met een veerstructuur te werken kan het display zonder problemen meer dan 10.000 vormveranderingen verdragen”, klinkt het.

Allerhande toepassingen

LG begon in 2020 het project en de ontwikkeling van het stretchbare scherm, nadat het was geselecteerd door het Zuid-Koreaanse ministerie van handel, industrie en energie. Met als doel om het next-gen scherm te ontwikkelen, werkte LG sindsdien samen met 20 organisaties uit de industrieel-academische sector. Het uitrekbare scherm zal volgens LG in een waaier aan toepassingen een plaats krijgen.

“Naast het lichte en dunne design maakt de revolutionaire technologie het mogelijk om het stretchbare scherm op tal van domeinen in te zetten. Kleding, huid, meubelen, auto’s, vliegtuigen, enzovoort, het scherm past zich overal aan. We voorzien toepassingen in de industrie, mode, wearables maar ook mobiliteit en gaming,” aldus LG.

Naar verwachting zal LG het scherm in 2024 op de markt brengen, nadat het project is afgelopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home