Deze bizarre 16:18-monitor van LG focust op multitaskers

LG DualUp 28MQ780

Stapel je liever je schermen boven elkaar in plaats van naast elkaar? Dan is de LG DualUp de gedroomde monitor voor jou met een bijzonder 16:18-schermverhouding.

De LG DualUp (28MQ780) is een bijzondere monitor die twee 21,5 inchschermen boven elkaar stapelt en in één scherm weergeeft. Het toestel heeft een resolutie van 2.560 x 2.880 pixels, het equivalent van twee WQHD-schermen. De schermdiagonaal meet 27,6 inch (138 PPI) en de maximale helderheid is 300 cd/m². Dat laatste is niet genoeg voor krachtige HDR-resultaten (HDR10-gecertificeerd). Het scherm heeft wel een kleurbereik van 98 procent DCI-P3 waarmee duidelijk op creative professionals mikt.

Achteraan is er ruimte voor twee HDMI-poorten en drie USB-C-aansluitingen (geen Thunderbolt). De monitor levert tot 96 watt aan stroom om je laptop van genoeg voeding te voorzien.

Het scherm wordt geleverd met een monitorbeugel die je aan je bureau moest vastklemmen. Hiermee kan je de LG DualUp flexibel positioneren. Volgens LG is een hoger scherm meer ergonomisch omdat je minder links en rechts moet draaien met je hoofd. Dat laatste is volgens de fabrikant een van de belangrijkste bronnen voor nekpijn.

Traditioneler 16:9-model

Naast de LG DualUp presenteert de fabrikant ook een nieuw 4K 32-inch UltraFine (32UQ85R). Die heeft een meer traditionele 16:9-schermverhouding en een zogenaamd ‘Nano IPS Black’-paneel. Dat laatste is een primeur binnen de line-up van LG en zorgt ervoor dat zwarte kleuren genuanceerd en realistisch in beeld worden gebracht.

LG Ultrafine 32UQ85R

Het UltraFine-scherm heeft een piekhelderheid van 400 cd/m² en een contrast van 2.000:1. De monitor is DisplayHDR400-gecertificeerd. In de doos zit ook een kalibratiesensor zodat je accurate kleuren ziet als creative professional. Ook deze monitor heeft 2x HDMI en 3x USB-C aan boord.

Van zowel de LG 28MQ780 als de LG 32UQ85R werden er geen prijzen of beschikbaarheden bekend gemaakt.

LG Ultrafine 32UQ85R

lees ook

Thunderbolt 3, USB-C en monitors: wat zijn de valkuilen?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home