LG combineert design en smart TV-functies in drie nieuwe 32 inch 4K-monitoren

De LG 32SR85U is het topmodel dat 90 watt laden ondersteunt via USB-C en met een afneembare webcam wordt geleverd.

Nog voor CES start op 9 januari, lanceert LG al drie nieuwe 32 inch 4K-monitoren onder de noemer MyView Smart Monitor. Het volgt hiermee in de voetsporen van Samsung dat vorig jaar de trend startte met de Smart Monitor M8-toestellen.

De focus ligt op multimedia, productiviteit en design. De fabrikant wil dat deze monitoren centraal in het huishouden worden geïnstalleerd, of in een thuiskantoor. De monitoren komen in vier kleuren: wit, beige, roos en groen. De kleuren hebben wat weg van de iMac-toestellen van Apple.

De smart tv-functies draaien op webOS, hetzelfde besturingssysteem dat LG gebruikt voor zijn tv’s. Om de set compleet te maken, worden de monitoren elks met een afstandsbediening geleverd.

De LG MyView-monitoren kunnen naast multimedia tonen dienst doen als een cloudoplossing om bijvoorbeeld Microsoft 365 of Google Workspace op te gebruiken. Via de USB-aansluitingen of bluetooth kan je een muis en toetsenbord koppelen. Zo elimineer je de nood aan een pc wanneer je enkel binnen deze ecosystemen werkt.

Je kan ook Windows 365 draaien zodat de monitor geen aparte thin client meer nodig heeft. Daarbij ben je wel afhankelijk van hoe lang de monitor softwareupdates garandeert. Daarover geeft LG niet meer informatie.

Elk model heeft USB-C

De drie modellen hebben allemaal een 32 inch 4K-scherm met een refresh rate van 60 Hz. Volgens LG hebben halen ze een DCI-P3-kleurbereik van 95 procent. Elke monitor heeft twee geïntegreerde speakers. Wie dat wenst, kan de monitor ophangen via VESA 100×100. De maximale helderheid is 400 nits. Het goedkoopste model kan tot 350 nits afleveren.

Het topmodel, de LG 32SR85U, heeft drie USB-C-poorten die maximaal 90 watt kunnen afleveren. Er zit een afneembare webcam in de doos. De adviesprijs bedraagt 599 dollar, omgerekend 657 euro inclusief btw.

De LG 32SR83U behoudt de drie USB-C-aansluitingen, maar kan enkel tot 65 watt aan vermogen leveren. Er zit ook geen webcam in de doos. In de VS kost de monitor 499 dollar, omgerekend 547 euro inclusief btw.

Het 4K 32 inch basismodel met webOS, de LG 32SR70U, doet het met één USB-C-aansluiting die maar 45 watt vermogen levert. De twee andere USB-C-poorten worden USB-A. Deze monitor ondersteunt niet de optionele webcam met geïntegreerd design. Een adviesprijs is nog niet bekend.

Wanneer deze monitoren naar Europa komen en aan welke officiële adviesprijs, is voorlopig nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home