LG Display lanceert nieuwe generatie van transparante oled-schermen

LG Shelf

Onafhankelijk zusterbedrijf van LG Electronics, LG Display, lanceert op CES 2022 nieuwe concepten van transparante oled-schermen. Naast de Shelf worden de Shopping Managing Showcase, de Show Window en Smart Window voorgesteld.

Op CES 2022 zal LG Display, het zusje van LG Electronics, de nieuwe generatie van transparante oled-schermen voorstellen. Hoewel het vooral om concepten gaat die nooit het daglicht zullen zien, is de Shelf naar eigen zeggen wel klaar voor productie.

Alle schermen bestaan uit dezelfde oled-panelen van 55 inch met een resolutie van 1080p. De transparantie van 40 procent bereikt het bedrijf door een hoogtechnologisch fabricageproces van de achtste generatie.

lees ook

LG vernieuwt OLED-monitoren en introduceert nieuw 27-inchmodel

De Shelf

De Shelf bestaat uit twee op elkaar gemonteerde oled-displays met daarboven een legger of ‘shelf’. Je kan beide schermen apart of simultaan gebruiken, om bijvoorbeeld een kunstwerk met bijhorende beschrijving te projecteren. Zo lijkt het alsof er werkelijk een doek op de muur hangt.

Wil je liever zo weinig mogelijk transparantie? Dan is er nog een toplaag om uit te rollen over de schermen heen.

Andere concepten

De andere prototypes zijn vooral gebouwd voor commercieel gebruik. De Shopping Managing Showcase kan bijvoorbeeld dienst doen in grootwarenhuizen als etalage. Het transparante scherm met houten kader kan speciale effecten toevoegen aan de producten die erachter uitgestald staan.

shopping-managing-showcase
Bron: The Verge

De Show Window kan producten ook aantrekkelijker doen lijken door tekst en stickers toe te voegen die steeds aangepast kunnen worden. Het Smithsonian museum in Washington DC maakt zelfs al gebruik van het transparante scherm.

show-window LG
Bron: The Verge

Van de Smart Window is nog weinig geweten, enkel dat het gebruikt kan worden voor videovergaderingen op kantoor. Op CES 2022 wordt er mogelijk meer informatie voorzien.

lees ook

Deze bizarre 16:18-monitor van LG focust op multitaskers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home